Leerlingen voorbereiden op een duurzame toekomst

Hoe bereik je als school dat je leerlingen leren genieten van de natuur en hun leefomgeving gaan waarderen?  De Groene Belevenis leert kinderen in het basisonderwijs over natuur en duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Onze activiteiten en lessen gaan over planten, dieren, onze omgeving en hoe we om moeten gaan met onze aarde.

Al onze lesmaterialen zijn methodevervangend of methodeondersteunend. Dit betekent dat een les uit de methode vervangen kan worden door ons lesmateriaal en je toch werkt aan kerndoelen van het basisonderwijs.

Ons aanbod

Ons lesmateriaal is onderverdeeld in de volgende lesmaterialen:

  • Leskisten: met een leskist werk je op school aan een natuur- of duurzaamheidsonderwerp
  • Techniekdozen: met een techniekdoos werk je op school aan een techniekonderwerp
  • Lessen en excursies: tijdens een excursie bezoek je met je groep een locatie waar je een themales krijgt van een medewerker van De Groene Belevenis. Voorbeelden van leslocaties zijn: Den Treek, de Schammer, de milieustraat, de kringloopwinkel of de Struintuin.
  • Materiaalzending: dit bestaat uit seizoensgebonden levend of groeiend materiaal. Je kunt bijvoorbeeld champigons kweken of het proces van rups tot vlinder volgen in de klas.
  • Los materiaal: materialen die je eigen natuur les kunnen verlevendigen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld: schaalmodellen van paddenstoelen, opgezette dieren, loeppotjes of afvalgrijpers.
  • Extern aanbod: dit zijn lessen die aangeboden worden door andere organisaties, maar die via De Groene Belevenis te reserveren zijn, zoals Boerderij in de Kijker.

Kijk voor het complete aanbod in de NME-gids.

Afvalvrij

Wij begeleiden scholen die Afvalvrij willen worden. In Leusden zijn alle scholen al Afvalvrij! Elke school scheidt het afval en beperkt zo de hoeveelheid restafval. Ook doen de scholen aan afvalpreventie, bijvoorbeeld door het gebruik van drinkbekers en broodtrommels. Ter ondersteuning kan De Groene Belevenis lessen geven over afval, en bieden we leskisten om als school zelf invulling te kunnen geven aan dit onderwerp.

Wij werken nauw samen met Opgeruimd Leusden die bewustwordingscampagnes organiseert en zwerfafval opruimactiviteiten. Samen bieden we scholen een breed educatief aanbod, de flyer geeft het complete overzicht over (zwerf)afval.

Meer informatie of maatwerk?

Wij staan je graag te woord. Neem contact op met Jolanda Zeilmaker, 033-3034940 of j.zeilmaker@degroenebelevenis.nl.