Fairtrade Gemeente Leusden

Leusden mag zich sinds 2015 Fairtrade Gemeente noemen. De werkgroep Fairtrade Gemeente Leusden wil eerlijke handel stimuleren, veraf én dichtbij.

Criteria

Om de titel Fairtrade Gemeente te mogen dragen, moet Leusden voldoen aan zes criteria van organisatie Fairtrade Gemeente. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat een aantal bedrijven binnen de gemeentegrenzen Fairtrade koffie en thee schenkt, supermarkten Fairtrade producten aanbieden, de horeca Fairtrade producten schenkt of serveert en je bij giftshops terecht kunt voor eerlijke cadeautjes en huishoudelijke artikelen.

Werkgroep Fairtrade Gemeente Leusden

De werkgroep verzorgt chocolade-workshops op lagere scholen en interactieve lezingen met proeverij voor organisaties en bedrijven. Ook geven we op onze website tips voor een duurzame en eerlijke kledingkast. We organiseren jaarlijks Heel Leusden Bakt Fairtrade. En twee keer per jaar zijn er speciale activiteiten de Fairtrade Week. Dan kun je ons tegenkomen met een ijscokar, Rad van Fortuin of via aanbiedingen van de Wereldwinkel bijvoorbeeld.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op fairtradeleusden.nl, stuur een mail naar [email protected], volg ons op Facebook of neem een kijkje op ons YouTube kanaal.