Workshop Oesterzwammen kweken op koffiedik

Wist je dat je heel goed oesterzwammen kunt laten groeien op koffiedik? Gooi je koffieprut dus nooit zomaar weg, maar leer hoe je hier heerlijke oesterzwammen op kunt kweken. Alles wat je nodig hebt is een emmertje, vers koffiedik, oesterzwammenbroed en wat geduld.

Workshops
In het kader van de campagne ‘Zet je GFT in bloei‘, organiseerden we samen met de gemeente Leusden in totaal 4 workshops in 2022. Hieraan namen meer dan 70 Leusdenaren deel.
Oesterzwammen zijn smaakvol en eiwitrijk. En dus een goede vleesvervanger. Tijdens de workshop ‘Oesterzwammen kweken’ leer je in een uurtje van de zwammenkwekers van Fungi Factory precies hoe het werkt. Na afloop ga je met jouw eigen kweekzak naar huis en oogst je -als je die goed verzorgt- na een paar weken jouw eigen verse oesterzwammen.
De koffiedik die we tijdens de workshop gebruiken wordt o.a. geleverd door Job’s Koffiekamer en de gemeente Leusden. Drink je zelf niet zoveel koffie? Na de workshop mag je ook gratis koffiedik komen halen bij Job’s Koffiekamer.

Zelf kweken
Zelf aan de slag met oesterzwammen kweken op koffiedik? Dat is makkelijker dan je denkt. Bestel een growkit via de website van Fungi Factory en ga zelf aan de slag. Handige kweektips vind je in dit document en op de website van Fungi Factory.