Wat biedt de Groene Belevenis voor de kinderopvang?

Kinderen ontdekken de wereld door te voelen, ruiken, proeven en kijken. Buiten zijn en natuur beleven spelen hierin een waardevolle rol. De Groene Belevenis biedt activiteiten, die speciaal ontwikkeld zijn voor de kinderopvang. Er is hierin een duidelijk verschil met ons aanbod voor de basisschool. Bij het aanbod van de kinderopvang gaat het niet zozeer om het leren, maar vooral om het ervaren; natuurbeleving dus!

Ons aanbod

  • Doe-pakketten: met de opdrachtkaarten en materialen uit het pakket breng je de natuur dichtbij. Beschikbare thema’s zijn o.a. vogels in de winter, braakballen pluizen, paddenstoelen.
  • Op avontuur in de Struintuin: bezoek met je groep de struintuin om te genieten van de ruimte en natuur die de tuin te bieden heeft. Dit kan zowel met de BSO als met het kinderdagverblijf voor een halve of een hele dag. Lees hier hoe je jouw Struintuindag reserveert.
  • Los materiaal of extra ideeën? Wil je aan de slag met een natuuronderwerp, maar weet je niet goed hoe je dit aanpakt? Laat het ons weten, dan helpen wij je op weg.

In de NME-gids kun je door ons aanbod struinen en direct reserveren, maar voel je vooral vrij om ook even te bellen.

Workshops voor pedagogisch medewerkers en gastouders

Omdat jij als pedagogisch medewerker een belangrijke rol speelt bij het creëren van ruimte voor natuurbeleving bij kinderen, bieden wij workshops speciaal voor jou. Bijvoorbeeld een training in hoe je natuurbeleving in je werk meeneemt. Of over hoe je een jaarprogramma kunt samenstellen. Of misschien heb je zelf een heel specifieke vraag over een thema of een methode?

Vragen over ons aanbod?

Voor advies en vragen over ons aanbod of een workshop op maat kun je contact opnemen met Petra de Booij, 033-3034940 of [email protected].