Duurzame Doeners in Leusden

In Leusden zijn veel duurzame doeners actief. Verschillende organisaties houden zich bezig met energie, afval, hergebruik, groen, natuur en andere duurzame thema’s. De Groene Belevenis ondersteunt dit netwerk en brengt partijen samen.
Ben je zelf duurzaam bezig en wil je vermeld worden in dit overzicht? Laat het ons weten!

logo De Groene Belevenis

Natuur- en duurzaamheids-centrum De Groene Belevenis organiseert duurzame activiteiten en ondersteunt lokale initiatieven. Lees meer.

logo Ik Wil Watt

Energieloket IkWilWatt ondersteunt bewoners die hun huis energiezuinig willen maken. Lees meer.

Logo Groen Leusden

Groen Leusden helpt alle inwoners van de gemeente Leusden die hun tuin, huis en buurt willen vergroenen. Lees meer.

Opgeruimd leusden logo

Opgeruimd Leusden organiseert opruimochtenden, bewustwordingscampagnes en educatie rondom zwerfafval. Lees meer.

logo DEEL

Energiecoöperatie DEEL is een bewonersinitiatief voor Leusdenaren die samen energie besparen én produceren. Lees meer.

De werkgroep Fijnstof bouwt zelf fijnstof-meters en monitort hiermee de luchtkwaliteit in Leusden. Lees meer.

logo Vlinder en Bijentuin

De Bijen- en Vlindertuin is een natuurvriendelijke inspiratietuin. Vrijwilligers kweken en verkopen inheems plantgoed. Lees meer.

In het Voedselbos Leusden staan eetbare bomen, struiken en kruiden. Vrijwilligers beheren het bos op ecologische wijze. Lees meer

logo energiewerkgroep COOL

Energiegroep COOL zet zich in voor een CO2-vrij Leusden. Onder andere door het aanbod van groene stroom te vergroten. Lees meer.

Agrarische natuurvereniging Vallei Horstee verenigt boeren en burgers die samenwerken aan natuur, milieu en landschap. Lees meer.

Lekker Lokaal Leusden logo

Lekker Lokaal Leusden brengt lokale voedselproducenten, consumenten en horeca samen. Geniet van lokaal en duurzaam op je bord. Lees meer.

Logo Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden

Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden geeft tweedehands spullen een nieuw leven en biedt werk aan mensen met diverse achtergronden. Lees meer.

logo Repair Cafe Leusden

De vrijwilligers van het Repair Café Leusden helpen om kapotte spullen te repareren. Zo wordt veel afval voorkomen. Lees meer.

logo Bibliotheek Leusden

De Zadenbieb Leusden leent gratis zaden uit voor in de tuin of moestuin. Zaad dat na de bloei wordt geoogst, gaat weer terug in de collectie.  Lees meer.

logo Groene Kerken

De gereformeerde en protestantse kerken in Leusden zetten zich als ‘Groene Kerken’ in voor duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en vergroening. Lees meer.

VVCL volkstuincomplex Leusden

De Vereniging Volkstuin Complexen Leusden (VVCL) is actief met de omslag naar natuurlijk tuinieren, met meer dan 200 leden. Lees meer.

logo Groei en Bloei

De lokale afdeling van Groei & Bloei organiseert workshops, cursussen, excursies en informatieavonden over tuinieren in Amersfoort en Leusden. Lees meer.

logo KNNV

KNNV Amersfoort organiseert natuurexcursies, inventarisaties, lezingen en cursussen over flora en fauna in de regio Amersfoort. Lees meer.

Ben je zelf duurzaam bezig en wil je vermeld worden in dit overzicht? Mail naar [email protected].