Ontdek het groene Leusden

Leusden heeft een prachtig en gevarieerd landschap. Vanonder een dik bladerdek loop je ineens tegen een prachtig vergezicht aan. Met bos, heide, water, boerenland en landgoederen is er veel te zien en te ontdekken.

Excursies

Jaarlijks organiseren we in samenwerking met stichting De Boom een aantal excursies naar natuurgebieden die door de stichting beheerd worden. Deze natuurgebieden zijn doorgaans gesloten voor publiek. Dit is een unieke gelegenheid om onder begeleiding in deze gebieden rond te kunnen lopen. Dit jaar organiseren we de volgende excursies:

Lentewandeling in de Schoolsteegsebosjes

16 april 2022: Deze wandeling is inmiddels volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

De Schoolsteegbosjes vormen een bijzonder natuurgebied en is normaalgesproken niet toegankelijk voor publiek. Door de variatie in hoogte van struiken en bomen komen er veel verschillende dier- en plantensoorten voor. Tijdens de excursie kun je zien hoe stichting De Boom zich inzet voor de natuurontwikkeling in dit gebied.

Familiewandeling: Op zoek naar sporen in de Schoolsteegsebosjes

23 april 2022: Tijdens de familiewandeling gaan we op zoek naar sporen van de vaak schuwe bewoners van de Schoolsteegsebosjes. Door de variatie in bomen en struiken en de aanwezigheid van water, is dit een aantrekkelijk gebied voor veel verschillende diersoorten.  Deze wandeling is geschikt voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd.

Excursie: Groot Zandbrink in bloei

18 juni 2022: Groot Zandbrink is een blauw grasland en heidegebied dat enkele jaren geleden door stichting De Boom is aangepakt om verdroging tegen te gaan. Het doel was om zeldzame planten zoals de Spaanse ruiter en de Parnassia in het gebied weer tot bloei te krijgen. Tijdens de excursie kun je zien of dit gelukt is! 

Verdere informatie en aanmelden volgt.

Familiewandeling: Op zoek naar waterdiertjes in de Schoolsteegsebosjes

25 juni 2022: Tijdens de familiewandeling ontdekken we welke waterdiertjes in de sloten en poelen in de Schoolsteegsebosjes leven. De wandeling eindigt bij de grootste poel in het gebied waar de kinderen zelf onderzoek kunnen doen. 

Verdere informatie en aanmelden volgt.