Zelf composteren

Zelf compost maken is makkelijk, leuk en slim om te doen. Jouw groente, fruit en tuinafval (gft) zet je eenvoudig om in gratis vruchtbare compost voor je tuin.
Composteren kun je doen met of zonder wormen. Als je compost maakt met behulp van wormen noemen we dat vermicomposteren. Wormen eten bioafval, verteren het en poepen het weer uit. Die wormenpoep is geurloos, fijn van structuur en super vruchtbaar. De beste compost dus voor je (moes)tuin! Maar ook zonder wormen maak je van jouw gft hele mooie vruchtbare compost.

Workshops en masterclasses

In het kader van de campagne ‘Zet je restjes in bloei‘, organiseerde De Groene Belevenis in 2022 en 2023 samen met de gemeente Leusden een serie praktische workshops over (vermi)composteren. Edgar van Groningen van de StadsWormerij uit Amersfoort begeleidde deze. Meer dan 70 Leusdenaren namen hier aan deel.

Leer meer

Samen met Edgar van Groningen van de StadsWormerij uit Amersfoort maakten we een video-tutorial over (vermi)composteren.
Hierin geeft Edgar je praktische tips en uitleg over het zelf composteren op huis-tuin-en-keuken schaal.
Met behulp van de video en de aanvullende tips op deze pagina kun je snel van start en maak je van jouw gft afval gratis vruchtbare compost. Je planten zullen je eeuwig dankbaar zijn!

video tutorial wormencompost