Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bouw je eigen fijnstofmeter

20 april 2024 - 14:00 - 16:30

€25

Leusdenaren die fijnstof willen meten kunnen zelf een meter bouwen tijdens een workshop op zaterdagmiddag 20 april. Alle benodigde onderdelen liggen klaar, deze worden onder begeleiding door deelnemers zelf in elkaar gezet. Daarna meldt men thuis de fijnstofmeter aan op het wifinetwerk en kan de meter aan de gevel van de woning opgehangen. Men krijgt de meter in bruikleen, als hij niet meer wordt gebruikt dan wordt verzocht hem in te leveren zodat hij ergens anders geplaatst kan worden

Wereldwijd netwerk
Metingen worden niet alleen vergeleken met andere meters in Leusden, Achterveld of Stoutenburg, maar ook gekoppeld aan een wereldwijd meetnetwerk. Deelnemers wordt gevraagd mee te doen aan een aantal vervolgbijeenkomsten, om ervaringen te delen en uitleg te krijgen over de metingen die zijn gedaan

Informatie en aanmelding
De workshop is op zaterdagmiddag 20 april van 14.00u -16.30u bij De Groene Belevenis in Leusden; alleen voor volwassenen en inwoners van Leusden.
De gemeente Leusden geeft een korting op de fijnstofmeter, deelnemers betalen slechts 25 euro.

Aanmelden en betalen gaat via het aanmeldformulier onderaan de pagina. Geef je aub uiterlijk dinsdag 16 april op en vol = vol.
Met aanmelden geef je toestemming om de meter aan het wereldwijde netwerk te koppelen.

De workshop is een samenwerking tussen De Groene Belevenis en de Fijnstofwerkgroep van CML Milieuorganisatie.
Vragen via [email protected].

Aanmelden workshop Bouw je eigen fijnstofmeter 2024

Postcode(Vereist)
Ik woon in(Vereist)
Woont u buiten de gemeente Leusden informeert u dan naar de mogelijkheden door een mail te sturen aan [email protected]
Door deel te nemen aan de workshop Fijnstof Meter ga je akkoord met de doorgifte van de meetgegevens en de coördinaten van je adres aan de diverse sensor community’s. De organisatie van de workshop koppelt voor jou de coördinaten van je adres aan de door jou te ontvangen fijnstofmeter. Je gegevens worden verwerkt ten behoeve van a) de administratie van de workshop, b) het bepalen van de coördinaten die de locatie van de sensor beschrijven, en c) het per email contact kunnen hebben over het leveren van de meetgegevens en voor het project relevante processen. De diverse sensor community’s werken met open source software. Dat betekent dat de door de meters verstrekte meetgegeven en de coördinaten van je meetlocatie openbaar voor iedereen toegankelijk zijn. Je ontvangt de fijnstofmeter in bruikleen van de CML Werkgroep Fijnstof; zodra je de meter niet meer wil gebruiken, niet meer aangesloten heb op stroom/WiFi, of niet meer buiten hangt dan informeer je de Werkgroep Fijnstof, deze wordt dan opgehaald.
Voorwaarden(Vereist)
Betaalmethode

Gegevens

Datum:
20 april 2024
Tijd:
14:00 - 16:30
Kosten:
€25