Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Excursie ‘Door de bomen het bos zien’

21 september 2024 - 10:00 - 12:00

Gratis

Wandel mee in het kleurrijke herfstbos van Hardeveld en ervaar de geuren en kleuren van het seizoen. Tijdens deze excursie staan de bomen van het bos in de schijnwerpers. Want in hoeverre vallen die bijzondere individuele bomen op in een bos en welke verhalen vertellen zij?

Hoe een bos eruit ziet, wordt bepaald door de samenstelling van de bodem en de waterstand. Maar ook de wijze waarop mensen jarenlang gebruik hebben gemaakt van een bos, bepaalt hoe het er vandaag de dag uitziet. De wandeling gaat langs de oeroude linde en eiken, de bijzondere rabattenbossen, kwelbosjes, het oude productiebos en houtwallen. De wandeling eindigt bij Hoeve Groot Zandbrink waar de Malle Jan wordt bekeken; een werktuig waarmee bomen vroeger het bos uit werden gehaald. De route volgt voor een deel het klompenpad en is ongeveer 5 kilometer lang.

Hardeveld ligt aan de Moorsterweg en is in het beheer van Stichting De Boom. Het beheer is erop gericht om de diversiteit in het bos te behouden en te verstevigen waardoor de verhalen van het bos ook in de toekomst vertelt kunnen worden. Wandel mee en open je ogen!

De excursie is geschikt voor volwassenen en aanmelden is verplicht. Er geldt een maximum aantal deelnemers.

Aanmelden excursie 'Hardeveld' op 21 september 2024

ivm mogelijke wijzigingen programma
Er is op deze dag nog ruimte voor 29 deelnemers.
Nieuwsbrief toestemming

Gegevens

Datum:
21 september 2024
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degroenebelevenis.nl/struintuin/eropuit/

Locatie

Hardeveld
Moorsterweg
Leusden,