Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Minicursus Bomen en Struiken

Minicursus Bomen en Struiken

26 augustus 2023 - 10:00 - 15:00

Gratis
beukenbomen bos

De Natuuracademie organiseert een minicursus Bomen en Struiken op donderdag 24 en zaterdag 26 augustus.
Bomen en struiken  zijn er in alle maten en soorten en worden ook wel de houtachtigen genoemd.  Ze staan in je tuin, langs wegen en in parken en bossen. Er zijn nog wel een paar inheemse soorten maar in de loop van de geschiedenis is er uit de hele wereld van alles naar Nederland gehaald. We kunnen ze herkennen aan de vorm van de boom, het blad, de bloem en de vrucht.
In de lente ziet iedereen wel de witte bloemen van de meidoorn maar wie heeft wel eens een eiken- of beukenbloem gezien?  En dan te bedenken dat bij die bomen er  ook nog mannetjes- en vrouwtjesbloemen zijn. Of zelfs mannetjes- en vrouwtjesbomen.

  • – Docent: Arie van den Bremer
  • – Tijdstip cursus: Donderdag 24 augustus van 19.30 – 21.30 uur en zaterdag 26 augustus van 10.00 – 12.00 uur en 13.00 tot 15.00 uur
  • – Kosten € 10,-.  Leden van KNNV- en IVN-afdeling Amersfoort € 5,-.  Gepast contant betalen bij binnenkomst. U kunt niet pinnen.
  • – Aanmelden: Verplicht via CNME@amersfoort.nl
  • – Maximaal 24 deelnemers


Informatie en aanmelden

Meer info en aanmelden via de webpagina van Het Groene Huis

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

Gegevens

Datum:
26 augustus 2023
Tijd:
10:00 - 15:00
Serie:
Kosten:
Gratis

Organisator

Natuuracademie
E-mail
CNME@amersfoort.nl