Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Proef de herfst bij Vlinder- en bijentuin en Voedselbos Leusden

15 oktober 2022 - 13:00 - 16:00

De Vlinder- en bijentuin en Voedselbos Leusden houden zaterdagmiddag 15 oktober weer een Herfstfeest.

In het Voedselbos Leusden staan veel bomen en struiken die maar weinig mensen kennen. Zo zijn dit najaar de eerste bessen geoogst van de herfstolijfwilg. Deze bijzondere struik groeit hard en geeft heerlijke rode bessen. Om zó te eten zijn ze best zuur, maar verwerkt in een jam zijn ze heerlijk. Bezoekers van het herfstfeest kunnen olijfwilgbessenjam en andere jams uit het voedselbos proeven op verse kastanjeflensjes en zelfgebakken taart. Er is ook pompoensoep en brandnetelsoep.

Tijdens het herfstfeest worden er rondleidingen gegeven door vrijwilligers van het Voedselbos. Welke bomen en struiken zijn er geplant, wat valt er over een paar jaar te oogsten, wat kun je daarmee voor lekkers maken, waarom staan er ook zoveel wilde planten en wat voor dieren leven er? Er zijn allerlei bessen verwerkt tot jam, gelei en sapjes, die ook te koop zijn. Maar wees er snel bij, want de voorraad is beperkt.

Er zijn creatieve activiteiten voor jong en oud. Voor kinderen is er een workshop stenen schilderen. Ook kunnen zij van een terracotta bloempot een kleurrijk insectenhuisje maken en op andere creatieve manieren bezig zijn met vlinders en bijen.

Aan de bloementafel in de vlindertuin kun je leren hoe je van veldbloemen gecombineerd met takjes en besjes uit het bos of uit eigen tuin, een bloemstuk kunt maken.

Bij de honingtafel kun je honing en lekkernijen met honing proeven van de imkers die in de Vlinder- en bijentuin hun kasten hebben staan. Verder is er informatie over het leven van vlinders en bijen. De vrijwilligers en imkers vertellen u er graag over.


De Vlinder- en bijentuin en Voedselbos Leusden zijn te bereiken via het Vlinderpad, op de hoek van de Heiligenbergerweg en de Groene Zoom.

Gegevens

Datum:
15 oktober 2022
Tijd:
13:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
https://vlindertuinleusden.blogspot.com/