Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandelen in Natuurgebied De Schammer “Leven met water”

3 september 2023 - 13:30 - 15:30

Natuurgebied De Schammer maakte onderdeel uit van de Grebbelinie. Hoor meer over de geschiedenis van dit unieke gebied tijdens deze wandeling op zondag 3 september 2023 onder leiding van de gidsen van het Utrechts Landschap.

Waarom zorgt dit natuurgebied er mede voor dat een groot deel van Amersfoort bij hevige regenval droge voeten houdt?

Van oudsher is de Schammer, gelegen naast de A28 en tussen Amersfoort en Leusden, een gebied dat vaak (deels) onder water liep. Geen wonder, want een groot deel van de vijftig tot zestig beekjes en beken van de Gelderse Vallei voeren hun water af via het Valleikanaal en de Eem. Vanuit de visie ‘Venster op de Vallei’ werd de Schammer daarom aangewezen en ingericht als waterbergingsgebied.

Daarnaast heeft Utrechts Landschap van de Schammer een prachtig natuurgebied gemaakt, waar veel ruimte is voor vogels en allerlei planten. Het is dan ook goed toeven in dit gebied.

Tijdens de wandeling door de Schammer vertellen onze gidsen  over de betekenis van dit nieuwe natuurgebied: water bergen, recreëren en natuur beleven.

Niet alleen voor natuurliefhebbers is het een prachtig gebied, maar ook de recreant komt  hier volop aan zijn trekken  want er zijn  wandelpaden, fietspaden en  struinroutes.

Thema: Leven met water
Datum: zondag 3 september 2023
Tijd: 13.30 uur – 15.30 uur, inloop vanaf 13.15 uur

Verzamelen:

Parkeerplaats Mixed Hockeyclub Leusden
De Schammersteeg 2
3835 PT Stoutenburg (Leusden)

Bus 17, halte ‘t Vliet, vanaf hier 8 minuten lopen.

De wandeling is niet geschikt voor rolstoelen. Ook honden kunnen niet mee.

De gidsen vertrekken om 13.30 uur. Verzamelen is vanaf 13.15 uur. Zorg dat je op tijd bent zodat onze gidsen niet hoeven te wachten!