Lesvrijwilliger

‘Kijk meester, ik heb kikkerdril gevangen!’  ‘Juf, mag ik ook een kuikentje vasthouden?’

Als lesvrijwilliger bij De Groene Belevenis beleef je telkens weer iets nieuws met de kinderen. Doordeweeks verzorg je lessen, waarin je basisschool kinderen prikkelt om zelf de natuur te ontdekken en met duurzame thema’s aan de slag te gaan.

Wat ga je doen?

Je verzorgt lessen op locatie, zoals bijvoorbeeld ‘eten in de struintuin’ of ‘naar de kringloopwinkel’. Dit doe je samen met de leerkracht en hulpouders. Je maakt gebruik van lesmateriaal van De Groene Belevenis. Er is een introductieprogramma en je draait eerst een aantal lessen mee. Een les duurt 1 tot 2,5 uur. Je bepaalt zelf met hoeveel lessen je mee wil draaien. Je hebt dus veel vrijheid!

Wij vragen

  • je vindt het leuk om met kinderen te werken
  • affiniteit met natuur en duurzaamheid
  • enthousiasme om kennis over te dragen
  • beschikbaarheid doordeweeks

Waar ga je werken?

De Groene Belevenis zet zich in voor een groene, gezonde en duurzame leefomgeving. De natuur beleven en ervaren, door te ontdekken en te genieten: dat staat bij ons centraal! Je komt terecht in een gezellige en inspirerende club waar je veel waardering krijgt voor wat je doet. Samen met andere vrijwilligers draag je bij aan een duurzamere wereld. Je ontvangt een (kleine) vergoeding per gewerkt dagdeel.

Meld je aan!

Enthousiast geworden? Mail naar [email protected] 

Nog vragen? Bel 033-3034940 en vraag naar Truusje Kleter