Veelgestelde vragen

Mag ik eigen versiering meenemen?

Eigen versiering mag meegenomen worden wanneer alles ook weer opgeruimd wordt. Hiermee behouden we het natuurlijke karakter van de tuin en is het netjes voor onze volgende gasten. Let er bij het versieren van de Schuilhut op dat slingers niet tegen de warm wordende lampen worden gehangen.

Mag ik eigen eten en drinken meenemen?

Bij alle verjaardagsfeestjes in de Struintuin is er onbeperkt koffie, thee, limonade. Mocht je het feest verder willen aankleden met andere lekkernijen dan kan je dit zelf mee nemen. In de Schuilhut staan bekers, bordjes, een waterkoker, koffiezetapparaat en een koelkast. We gaan er vanuit dat je het gebruikte servies weer schoon opruimt en het afval in de daarvoor bestemde prullenbak gooit.

Mag ik alcoholische dranken meenemen naar de tuin?

Ja; er kunnen licht alcoholische dranken in de tuin genuttigd worden. Het gebruik van alcohol tijdens onze kinderactiviteiten wordt niet op prijs gesteld.

Mag ik een kampvuur maken?

Er mag alleen een kampvuur gemaakt worden in de vuurschaal van de vuurplaats. Brandhout mag je zelf meenemen of bij ons kopen (kruiwagen €7,50). Geef dit dan bij de reservering aan ons door. Lucifers en aanmaakblokjes worden meegeleverd. Gebruik aub geen los hout uit de Struintuin!

Zijn er ook dingen verboden?

De Struintuin grenst aan een beschermd natuurgebied. Wij vinden het daarom belangrijk dat de natuurlijke uitstraling van de tuin behouden blijft. Het is verboden om harde muziek te draaien of om vuur te maken op andere plekken dan de vuurplaats. Honden zijn in de tuin niet toegestaan (muv zorghonden). Afval mag niet in de tuin worden neergegooid. Het spreekt voor zich dat bomen, struiken of andere materialen niet moedwillig kapot worden gemaakt. In de lente en zomer nestelen meneer en mevrouw Ooievaar in onze tuin. Het is verboden om onder het nest te staan of de dieren op andere wijze te verstoren. Tot slot is het verboden om over de sloot te springen of over hekken te klimmen naar het aangrenzende weiland.

Wat gebeurt er bij slecht weer?

In principe gaan onze verjaardagsfeestjes ook bij minder mooi weer gewoon door. De ervaring leert dat kinderen daar meestal geen last van hebben. In de Struintuin heb je de beschikking over de Schuilhut; een eenvoudig gebouw waar je droog en beschut kunt eten en drinken. Mocht het KNMI een weerswaarschuwing afgeven dan neemt De Groene Belevenis contact met je op om het feestje naar een andere dag te verschuiven.

Hoe blijf ik warm bij koud en nat weer?

Neem goede kleding mee! Denk hierbij aan een dikke trui of regenkleding. Trek bij voorkeur een aantal verschillende laagjes kleding over elkaar heen aan. De Struintuin kan na een regenbui flink nat zijn. Draag daarom waterdichte schoenen. Neem een handdoek en een reservebroek, handig wanneer iemand een nat pak haalt. Een kampvuurtje kan een verjaardagsfeest op een frisse dag goed doen. Hout is tegen een kleine vergoeding bij ons te koop. Vuur mag alleen gemaakt worden op de daarvoor bestemde plek.

Is er open water in de tuin?

Ja! Er zijn een aantal plekken in de tuin waar kinderen tot aan de waterkant kunnen komen. Het is belangrijk om vooraf te inventariseren of alle kinderen binnen de groep een zwemdiploma hebben. Bestaat de groep uit veel jonge kinderen of kinderen zonder diploma dan is het raadzaam om een paar extra volwassenen mee te nemen zodat er altijd toezicht is bij de poel. Wij informeren je graag hoe je op een goede wijze jonge kinderen vrij in de tuin kunt laten spelen zonder dat zij gevaar lopen bij het open water. Het speelgebied rondom de Schuilhut is trouwens met een houten hek af te sluiten.

Kan ik kosteloos een feestje annuleren?

Kosteloos annuleren van een geboekte activiteit is mogelijk tot 2 weken voor de geplande datum. Daarna brengen wij 25% van de kosten in rekening tot 72 uur van tevoren. Wanneer een activiteit binnen 72 uur voor aanvang wordt geannuleerd zijn wij genoodzaakt 50% van de kosten in rekening te brengen. Bij een annulering op de dag zelf wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Als wij voorbereidingskosten hebben gemaakt of andere verplichtingen zijn aangegaan ten behoeve van de geboekte activiteit zullen wij die ook doorbelasten. Bij een weerwaarschuwing van het KNMI of andere overmacht situaties zullen we in overleg kijken naar een alternatief moment.

Hoe moet ik betalen?

Wij brengen de kosten van een activiteit vooraf in rekening. Je ontvangt hiervoor van ons een factuur. Wij hanteren een betalingstermijn van 14 dagen.

Zijn er teken in de tuin?

Ja; overal in de natuur komen teken voor, ook in de Struintuin. Teken zijn kleine diertjes ter grootte van een speldenkop. Zij bijten zich vast in de huid om bloed te kunnen opzuigen. Hierbij kunnen teken een bacterie overbrengen die bij mensen de ziekte van Lyme kan veroorzaken.

Wat kan ik doen tegen teken?

Het is belangrijk dat bezoekers zich na een bezoek aan de Struintuin controleren op teken, ook de kinderen! Kijk hierbij vooral op warme plekjes op de huid zoals de oksels of liezen. Wanneer er een teek gevonden is moet deze verwijderd worden. Kijk voor meer informatie op: www.tekenradar.nl.