Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bevrijdingsdagwandeling bij Heerlijkheid Stoutenburg

7 mei 2023 - 13:30 - 15:30

Stoutenburg 1940-1945                              

Op Bevrijdingsdag vieren we dat we bevrijd werden van de Duitse bezetting, een bezetting die niet geruisloos aan Stoutenburg voorbij is getrokken. Verre van dat!

Zondag 7 mei 2022 vertellen de gidsen van het Utrechts Landschap over de voorposten Stoutenburg, onderdeel van de Grebbelinie.

Stoutenburg was een belangrijke schakel in de landsverdediging. Er wordt zelfs beweerd dat het prachtige historische centrum van Amersfoort bewaard is gebleven door het heldhaftige optreden van de Nederlandse militairen bij Stoutenburg.

Dus loop mee met de Bevrijdingsdagwandeling op landgoed Stoutenburg,  een gebied  waar het heeft gekrioeld van de soldaten, waar loopgraven hebben gelegen en waar soldaten tijdelijk zijn begraven op een mysterieuze begraafplaats.

We verzamelen vanaf 13.15 uur bij Informatiecentrum Koetshuis Stoutenburg, Stoutenburgerlaan 4, Stoutenburg (bij Leusden).

De wandeling begint om 13.30 uur en duurt ca. twee uur. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Honden kunnen niet mee.

Wees van harte welkom.

Meer informatie over onze overige activiteiten lees je op de website:https://www.utrechtslandschap.nl/bezoekerscentra/koetshuis-stoutenburg

Genoeg te beleven dus , u bent van harte welkom. Heeft u vragen, dan kunt u ons per e-mail bereiken op [email protected]. Meer informatie over onze overige activiteiten vindt u op de website utrechtslandschap.nl/infocentra/ activiteiten-rond-stoutenburg