Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de Duurzaamheid: Herenboeren

10 oktober 2022 - 20:00 - 21:00

Een Herenboerderij is zoveel meer dan een boerderij! Tijdens de lezing nemen we je graag mee hoe de reis om tot een Herenboerderij te komen is verlopen. En hoe het concept van de Herenboeren precies werkt.

Herenboerderij

Een Herenboerderij is in het kort een coöperatief gemengd bedrijf, eigendom van zo’n 200 huishoudens. De boer werkt in dienst van de coöperatie en produceert voedsel, exclusief voor deze huishoudens. Hij/zij werkt idealiter vraag gestuurd, en levert op termijn jaarrond groenten, fruit, eieren en vlees van rund, varken en kip. De leden delen met elkaar de kosten, wat ze terugkrijgen is eten. Het ondernemerschap is verplaatst van de boer, naar de burger (die ook consumeert).

Behalve een plek waar eten wordt geproduceerd, is een Herenboerderij ook de plaats waar mensen samenkomen, ze elkaar en hun boer spreken en waar nieuwe vriendschappen en mooie initiatieven ontstaan. Ook worden er recepten uitgewisseld, inspirerende workshops en lezingen verzorgd, leuke kinderactiviteiten georganiseerd en rondleidingen gegeven. Inmiddels hebben we een prachtige Herenboerderij in Soest/Baarn geopend; De Willemshoeve. En hebben we dit jaar voor het eerst geoogst! Tijdens de lezing op 10 oktober nemen we je graag mee hoe de reis om tot een Herenboerderij te komen is verlopen. En hoe het concept van de Herenboeren precies werkt.

Gegevens

Datum:
10 oktober 2022
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Site:
https://bibliotheekeemland.crmplatform.nl/evenement?uitvoering=9012

Locatie

Bibliotheek Leusden
Hamersveldseweg 77
Leusden, 3833GL
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)333034940

Organisator

Bibliotheek Leusden