Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie ‘Klimaat in je Straat’

10 juli 2022 - 13:00 - 21 augustus 2022 - 16:30

Klimaat in je Straat expo

Tijdens de zomervakantie, van 10 juli tot 21 augustus, is er de interactieve exposite “Klimaat in je straat” in het bezoekerscentrum Het Groene Huis in Amersfoort.

Wat kun jij zelf doen?

Ons klimaat verandert. Het wordt warmer, het regent vaker en heftiger. Ook is de kans op periodes van hitte en droogte wordt groter. Wat merk je daarvan in je eigen straat en wat kan je zelf doen aan de gevolgen? De expositie ‘Klimaat in je straat’ geeft je allerlei tools en inspiratie hoe je je huis, tuin en straat kunt aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. Hoe houd je het bijvoorbeeld koel in huis en tuin? Wat kan je doen om je voor te bereiden op wateroverlast?

Klimaat in je straat

De interactieve tentoonstelling is geschikt voor jong en oud en bevat ook filmpjes, experimenten en doe-opdrachten en wandelingen over het prachtig landgoed Schothorst.
De expositie is tijdens openingstijden gratis te bezoeken en wordt georganiseerd door het CNME Amersfoort i.s.m. met de gemeente Amersfoort, Amersfoort Rainproof/ Netwerk Steenbreek en Waterschap Vallei en Veluwe.
Openingstijden en adresgegevens vindt je op de website van Het Groene Huis Amersfoort

Gratis tuinconsult

Is jouw tuin al klimaatbestendig? Is er voldoende schaduw voor verkoeling en kan het water goed de grond in lopen tijdens een hoosbui? Onze tuinontwerpster Hélène Oudshoorn is op een aantal data aanwezig in Het Groene Huis voor een persoonlijk advies. Neem foto’s of een plattegrond mee van je tuin zodat Hélène je gericht kan adviseren hoe je je tuin klimaatbestendiger kan maken.

  • Woensdag 3 augustus – ochtend
  • Woensdag 10 aug – middag
  • Woensdag 17 aug – avond

Inschrijven is noodzakelijk. Dat kan via:  info@oudshoorntuinontwerp.nl

Tuinwandeling

Hoe kies je de juiste planten voor je tuin? Zondag 21 augustus om 14:00 uur en 15:00 uur geeft tuinontwerper Eveline Beukema een rondleiding langs de voorbeeldtuinen. Zij vertelt daar hoe je voor je eigen tuin de juiste planten kiest en hoe je ze verzorgt. Inschrijven is niet nodig.

 

Meer informatie: www.hetgroenehuisamersfoort.nl/expo-klimaat-je-straat

Gegevens

Begin:
10 juli 2022 - 13:00
Einde:
21 augustus 2022 - 16:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.amersfoortrainproof.nl/agenda/expositie-%E2%80%9Cklimaat-je-straat%E2%80%9D-over-klimaatverandering-dichtbij

Organisator

Het Groene Huis