Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Familie-excursie ‘Help de ringslang’

13 april 2024 - 14:00 - 15:30

Gratis

De ringslang is een slang die in waterrijke gebieden leeft en die, naast de adder en de gladde slang, inheems is in ons land. De slang is niet giftig en hij is goed herkenbaar aan de gele en zwarte vlekken achter de kop.

Ringslangen planten zich voort door het leggen van eieren in compost- of bladhopen. Per legsel worden 20 tot 30 eieren gelegd waarbij de warmte van het organisch materiaal ervoor zorgt dat de eieren uit komen. Door broeihopen in het landschap aan te leggen, worden deze kwetsbare slangen bij hun voortplanting geholpen.

Tijdens deze familie-excursie in de Schoolsteegbosjes gaan we samen in een oude broeihoop op zoek naar lege eierschalen. Het aantal gevonden eieren geeft informatie over de aanwezigheid en het voortplantingssucces van de ringslang in het afgelopen jaar. Aansluitend bouwen we met paardenmest en organisch materiaal een nieuwe broeihoop op zodat de ringslang ook dit jaar zijn eieren kan leggen.

Deze actieve excursie is een unieke gelegenheid om naast het bezoeken van de Schoolsteegbosjes de ringslang te helpen!

De excursie is geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Aanmelden is verplicht. Er geldt een maximum aantal deelnemers. Meld je aan door het onderstaande formulier in te vullen.

Helaas, er is geen plek meer op deze datum.


Vul hieronder het reserveformulier
in

Reservelijst

Naam
Nieuwsbrief toestemming
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gegevens

Datum:
13 april 2024
Tijd:
14:00 - 15:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degroenebelevenis.nl/struintuin/eropuit/