Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatie- en discussieavond Fijnstof in Leusden

30 maart 2023 - 20:00 - 21:30

Te veel fijnstof in de lucht is niet goed voor onze gezondheid. De Werkgroep Fijnstof Leusden heeft het afgelopen jaar bijna 30 fijnstofmeters in Leusden en Achterveld geplaatst die de hoeveelheid fijnstof in de lucht elke 3 minuten meten. Deze resultaten worden met diverse internationale databases en de RIVM-Samen meten-dataportaal gedeeld. Wat wordt er gemeten, waar is dat te zien en wat betekent dat voor de inwoners van Leusden? Op 30 maart is er een informatie- en discussieavond over fijnstof in Leusden, waarin de werkgroep over het meetnetwerk en de eerste resultaten vertelt.

Marita Voogt, deskundige luchtkwaliteit en Jeroen de Hartog van de GGD Utrecht gaan in op wat fijnstof is en de gezondheidseffecten ervan. Samen met de aanwezigen gaan ze afsluitend het gesprek aan over manieren waarop het gehalte fijnstof in de lucht teruggebracht kan worden. Deze avond wordt georganiseerd door de CML Werkgroep Fijnstof en De Groene Belevenis.

Inloop vanaf 19:30u met koffie/thee, Start programma om 20:00 uurToegang is gratis, vol = vol. Locatie: bibliotheek Leusden – Hamersveldseweg 77.

I.v.m. de organisatie is vooraf aanmelden gewenst via onderstaand aanmeldformulier.

De Werkgroep Fijnstof organiseert tevens een nieuwe workshop “Bouw je eigen fijnstofmeter” op zaterdagmiddag 22 april. Informatie en aanmeldformulier volgt.

Meer informatie is te vinden op www.fijnstofleusden.nl en op het digitale informatiepaneel buiten bij de bibliotheek Hamershof.

Aanmelden Informatie- en discussieavond “Fijnstof in Leusden: wat kunnen we doen?”

Nieuwsbrief toestemming

Gegevens

Datum:
30 maart 2023
Tijd:
20:00 - 21:30

Locatie

Bibliotheek Leusden
Hamersveldseweg 77
Leusden, 3833GL
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)333034940