Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

IVN-cursus Natuurouder

14 september 2022 - 09:15 - 11:45

Al vijf keer eerder organiseerde IVN Amersfoort de cursus Natuurouder met veel plezier en enthousiaste cursisten. In samenwerking met het CNME Schothorst start er dit najaar weer een ronde.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor volwassenen, die het leuk én zinvol vinden om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur en iets te leren over de natuur en het milieu. Het is de natuur beleven als een kind en veel inspiratie op doen. Vooropleiding is niet nodig, enkel interesse en enthousiasme.

Waarom?

Buiten spelen en natuur beleven is leuk en gezond voor kinderen. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al kennis maken met natuur. Als Natuurouder kun je je als vrijwilliger op vele manieren inzetten. Natuurouders kunnen leerkrachten ondersteunen bij natuuronderwijs. Zoals bij natuuractiviteiten in de klas, maar ook schoolse activiteiten buiten, op het schoolplein, in een park of natuurgebied. Ook via andere natuurorganisaties of naar eigen initiatief kun je actief zijn als Natuurouder.

Wat?

De cursus Natuurouder biedt enige kennis van natuur en milieu, inzicht in de omgang met kinderen en een inleiding in werkvormen en veldwerk. Er zijn drie bijeenkomsten op woensdagmorgen, van 09.15 uur tot 11.45 uur in het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort. De start is op woensdag 14 september. Vervolgens 28 september en 12 oktober 2022. Je ontvangt een cursusboek en veldwerkmateriaal, voorbeelden en veel plezier. Er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen. De kosten voor deelname zijn € 20,- voor IVN leden en € 40,- voor niet-leden.

Informatie en voorlopige aanmelding via cursussen@ivnamersfoort.nl.

Meer informatie ook op de website https://www.ivn.nl/afdeling/amersfoort/activiteiten/cursus-natuurouder

Gegevens

Datum:
14 september 2022
Tijd:
09:15 - 11:45
Evenement Categorie:
Site:
https://www.ivn.nl/afdeling/amersfoort/activiteiten/cursus-natuurouder

Locatie

Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
Amersfoort, 3822 NA
+ Google Maps