Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass ‘Levende tuinbodem en je eigen (wormen)compost’

27 mei 2023 - 13:00 - 16:30

€5
zelf compost maken

Op zaterdag 27 mei organiseert De Groene Belevenis samen met de gemeente Leusden een masterclass ‘Levende tuinbodem en je eigen (wormen)compost’. Je doet zowel theoretische kennis als praktijkervaring op met dit fascinerende onderwerp: de bodem.
Compostmeester Caroline de Vlaam deelt haar kennis over bodemprocessen en Edgar van Groningen van de StadsWormerij uit Amersfoort laat je zien en zelf ervaren hoe je op kleine schaal zelf kunt composteren, met én zonder wormen.

Programma

Lezing 13:00 – 14:30 uur  
Caroline de Vlaam is al bijna 10 jaar compostmeester en tuincoach, en schreef het boek Leve de Bodem! met Anne Marie van Dam. In haar lezing gaat zij in op vragen als: Wat is een gezonde bodem? Hoe werken schimmel-plant interacties? Hoe kan de mens het bodemleven helpen of juist verstoren? En hoe werkt dat in je eigen tuin?

Workshop 14:30 – 16:30 uur 
Edgar van Groningen van de StadsWormerij uit Amersfoort laat je vervolgens in 2 uurtjes ervaren hoe je op kleine schaal thuis zelf compost kunt maken, met én zonder wormen. Je leert de basisprincipes van (vermi)composteren en gaat praktisch aan de slag met het vullen van een compostvat. Na afloop heb je voldoende basiskennis om thuis met je eigen compostering aan de slag te gaan.

*) Van 10:00 – 12:00 is er voor oud-deelnemers van de workshops in 2022 een terugkom-moment onder leiding van Edgar van Groningen.


Praktische informatie en aanmelden

Voor wie:            Inwoners van de gemeente Leusden die meer willen weten over de bodem en zelf composteren.
Kosten:               € 5,-
Locatie:               De Groene Belevenis, Hamersveldseweg 107, Leusden
Aanmelden:       Via het aanmeldformulier onderaan de pagina. Er geldt een minimum van 6 en een maximum van 15 deelnemers.

Gegevens

Datum:
27 mei 2023
Tijd:
13:00 - 16:30
Kosten:
€5
Site:
https://www.degroenebelevenis.nl/gft/wormencompost/