Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Minicursus insecten

24 juni 2023 - 10:00 - 12:00

De Natuuracademie organiseert een minicursus insecten op donderdag 22 juni en zaterdag 24 juni. In deze cursus worden, zoals de naam al suggereert, de insecten onder de loep genomen. We beginnen met een verhaal over de indeling van het dierenrijk in stammen, klassen, orden, families, geslachten en soorten. De insecten vormen hierin een klasse. Binnen deze klasse wordt ingezoomd op de verschillende orden zoals vlinders, libellen, kevers enz. Aan de hand van een voorbeeld wordt dit toegelicht.

Vervolgens worden van de meest bekende orden voorbeelden en eigenschappen gegeven, bijvoorbeeld: wat onderscheidt een kever van een wants, of een dag- van een nachtvlinder? Bijzonder is de techniek van het fotograferen van insecten. De docent heeft daar veel ervaring mee en laat  zelf gemaakte, schitterende foto’s zien.

  • Docent: Jan van Asselt.
  • Tijdstip cursus: Donderdag 22 juni van 19.30 – 21.30 uur en zaterdag 24 juni van 10.00 – 12.00 uur
  • Locatie: Groene Huis, Schothorsterlaan 21 Amersfoort
  • Kosten € 10,-.  Leden van KNNV- en IVN-afdeling Amersfoort € 5,-.  Gepast contant betalen bij binnenkomst. U kunt niet pinnen.
  • Maximaal 20 deelnemers

Let op: Aanmelden: Verplicht via CNME@amersfoort.nl    

Meer info:  www.hetgroenehuisamersfoort.nl

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

Gegevens

Datum:
24 juni 2023
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:
Site:
www.hetgroenehuisamersfoort.nl     

Organisator

Natuuracademie
E-mail
CNME@amersfoort.nl