Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natuuracademie: Minicursus Paddenstoelen leren herkennen

5 oktober 2023 - 19:30 - 21:30

€10

Op donderdagavond 5 oktober en zaterdag 7 oktober 2023 organiseert de Natuuracademie een minicursus Paddenstoelen leren herkennen.

De minicursus is bedoeld om kennis te maken met deze bijzondere levensvorm. Op deze cursusavond zal worden uitgelegd wat paddenstoelen zijn, welke plaats ze innemen in onze levende natuur, waar ze van leven en hoe ze zich voortplanten. Vervolgens zal dieper ingegaan op de kenmerken waaraan je paddenstoelen in het veld kunt herkennen. Vele mooie foto’s van verschillende soorten zullen hierbij de revue passeren. Tijdens de excursie op zaterdag zal het accent vooral liggen op het zoeken en bekijken van paddenstoelen in het veld. Dan kan je het geleerde in praktijk brengen. Natuurlijk plukken we ze niet! U mag ze wel fotograferen om thuis nog eens goed te bekijken!

Docenten: Ank Latte, Leendert Smit, Ruud van Veenschoten, Gert Lodewijk

De theorie is op donderdagavond 5 oktober van 19.30 tot 21.30 uur bij het CNME Amersfoort in Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 Amersfoort. De excursie is op zaterdag en waarschijnlijk van 10.00 tot 12.00 uur. De plaats van de excursie wordt op de woensdagavond bekend gemaakt.

  • Kosten: € 10,-. Leden van KNNV- en IVN-afdeling Amersfoort € 5,-. Gepast contant betalen bij binnenkomst. U kunt niet pinnen.
  • Aanmelden: Verplicht via [email protected]
  • Maximaal 24 deelnemers

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

Gegevens

Datum:
5 oktober 2023
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€10

Organisator

Natuuracademie
E-mail
CNME@amersfoort.nl