Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natuuracademie: mossen

7 maart 2024 - 19:30 - 22:00

€10

Op 7 en 9 maart organiseert de Natuuracademie een minicursus over mossen.

Mossen zijn groen en zien eruit als kleine plantjes. Soms is de hele bodem in het bos er mee bedekt. Verder vinden we ze op daken met oud riet, op bomen en tussen de straatstenen. Maar je ziet nooit een bloempje. Dus een vreemd plantje. En dan te beseffen dat er in Nederland honderden soorten voorkomen! Ongetwijfeld staan er tientallen soorten op en rond uw huis en na de cursus is uw tuin, straat en buurt een stuk interessanter geworden.

Tijdens de cursus wordt uitgelegd wat een mos is (wat is het verschil met een gewone plant), welke soorten er zijn en hoe de voortplanting plaats vindt. Tijdens de theorieles zullen een aantal soorten getoond worden met hulp van loep en binoculair en tijdens de excursie zie je ze in het veld. Docent: Jan Pellicaan

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

Let op: 10 euro (leden KNNV en IVN afdeling Amersfoort 5 euro) Contant betalen bij binnenkomst, er is geen pinmogelijkheid.

Gegevens

Datum:
7 maart 2024
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€10
Site:
https://hetgroenehuisamersfoort.nl/agenda/natuuracademie-mossen

Locatie

Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
Amersfoort, 3822 NA
+ Google Maps