Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natuurwandeling door bos Birkhoven: ‘Bomen’ over bomen

5 februari 2023 - 13:30 - 15:30

Wandel je mee door dit mooie natuurgebied? Op veler verzoek wandelen we met onze gidsen door dit prachtige bos.

Dit keer nemen onze gidsen je mee langs een wat andere route dan gebruikelijk. We wandelen n.l. naar het achterste deel  van Bos Birkhoven. Dit keer wandelen we o.a. via het zgn. Olifantenpaadje, een bospad dat langs de achterzijde van het Dierenpark Amersfoort loopt. Dit is een deel van Birkhoven dat grenst aan de Vlasakkers  en de heidevelden van Soest.
In het achterste deel van Birkhoven zijn de percelen met lange lanen waar ooit bijna alleen de Douglassen groeiden bedoeld voor de houtopbrengst . De diverse percelen bevatten ook een diversiteit aan bomen zoals dennen en sparren, lariksen, berken grove dennen, eiken en beuken. In dit deel van het bos zijn ook de broeihopen voor de ringslangen te vinden waar we al vele jaren  met succes eieren uitgebroede vinden . Afhankelijk van de nog beschikbare tijd kunnen we ook besluiten om nog een stukje Pinetum mee te pakken en/of naar de verderop langs de grote en oude Grove Dennen te lopen.

De wandeling is ca. 6 kilometer en is geschikt voor geoefende wandelaars.

De start en het einde zijn zoals gebruikelijk op het parkeerterrein  aan de Barchman Wuytierslaan  bij het Informatiebord van het Landschap, Barchman Wuijtierslaan 232,(afslag Out2Enjoy / Bosbad), 3819 AC Amersfoort

De wandeling begint om 13.30 uur en duurt ca. twee uur. Verzamelen vanaf 13.15 uur.

Wees van harte welkom.

Deelname aan de wandeling is gratis. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers en is minder geschikt voor (kleine) kinderen.
Honden kunnen niet mee.

Gegevens

Datum:
5 februari 2023
Tijd:
13:30 - 15:30
Site:
utrechtslandschap.nl/infocentra/koetshuis-stoutenburg

Locatie

Bos Birkhoven, Amersfoort
Barchman Wuijtierslaan 232,(afslag Out2Enjoy / Bosbad), 3819 AC Amersfoort
Amersfoort, 3919 AC
+ Google Maps