Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natuurwandeling “Herfst in bos Birkhoven”

5 november 2023 - 13:15 - 15:30

Gratis

In het kader van onze najaarscampagne organiseert het Utrechts Landschap op 29 oktober gratis excursies onder leiding van de gidsen van het Utrechts Landschap in onder meer natuurgebied De Schammer en op landgoed Heerlijkheid Stoutenburg. Maar ook in Bos Birkhoven.

Was je niet in de gelegenheid om hieraan deel te nemen dan kun je op zondag 5 november 2023 deelnemen aan onze laatste wandeling van dit jaar in Birkhoven. Onze gidsen vertellen meer over de geschiedenis en het ontstaan van het bos en zijn omgeving.

Wandel je mee door dit mooie natuurgebied. Ervaar de herfst door te zien, te voelen, te ruiken. samen genieten van heerlijke herfstgeuren en -/kleuren van bladeren en paddenstoelen.

In Birkhoven is de bosvijver een bekend attractiepunt voor de vaste bezoeker, in de crisisjaren 1930-1935 aangelegd als werkverschaffingsplan, net als de uitzichtheuvel en het bosbad. Het bos Birkhoven bestaat voor een belangrijk deel uit grove den, lariks en spar maar heeft ook een diversiteit aan loofbomen. Tijdens de wandeling bezoeken wij natuurlijk ook het Pinetum. Kortom, een belevingstocht door bos Birkhoven.

De wandeling is van 13.30 tot 15.30 uur. We verzamelen vanaf 13.15 uur op de parkeerplaats Birkhoven aan de Barchman Wuijtierslaan (BW laan) bij infobord Utrecht Landschap en vertrekken om 13.30 uur. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Wees van harte welkom. Honden zijn bij deze activiteit niet toegestaan en de wandeling is niet rolstoeltoegankelijk!

Gegevens

Datum:
5 november 2023
Tijd:
13:15 - 15:30
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/excursie/herfstwandeling-bos-birkhoven

Locatie

Amersfoort