Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Imkerijdag

8 juli 2023

Op Zaterdag 8 juli 2023 kunt u weer op Groot Zandbrink de Open Imkerijdag bezoeken. Jaarlijks worden er begin juli de Landelijke open imkerijdagen georganiseerd.
De open imkerijdag is erop gericht dat iedereen, van jong tot oud, het houden van honingbijen van nabij kan meemaken.
In 2023 is er alweer de 12e Landelijke Open Imkerijdag waar de imkerij op Groot Zandbrink graag aan mee doet. De imkerij is op zaterdag geopend voor belangstellenden.

Over bijen, honing en meer
De imkers van de Vallei Horstee weten veel over bijen en kunnen leuke interessante dingen laten zien.
Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug.

Op de Landelijke Open Imkerijdag zal dan ook op Groot Zandbrink aandacht worden besteed aan de wilde bijen in Nederland. Met bijenhotels en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden.

Bijen zijn boeiend
Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten u graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Kom een kijkje nemen in de bijenstal.

Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes en de werksters, de vrouwelijke bijen.

Honingwinning
Hoe komt de honing in een potje terecht? De imker laat u graag zien hoe het uit de honingraten wordt geslingerd en vervolgens direct te eten is.

Gegevens

Datum:
8 juli 2023

Locatie

Groot Zandbrink