Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorjaarswandeling in de Schammer

3 maart 2024 - 13:30 - 15:30

€ 5

Het voorjaar hangt in de lucht. En waar kun je dat beter ervaren dan in de vrije natuur van De Schammer? Wandel mee op zondag 3 maart 2024!

De gidsen van Utrechts Landschap vertellen je onderweg alles over dit unieke gebied. Maar je ervaart de natuur het beste door er met je zintuigen van te genieten. Ruik de frisse geuren, voel aan boomschors, hoor de stilte en kijk naar planten en dieren. Ook nemen de gidsen je mee in de geschiedenis van De Schammer.

In 2010 lagen hier nog maisvelden en weidegronden. Daarna werd het omgevormd tot een natuur-, recreatie- en wateroverloopgebied met poelen en waterpartijen. De voedselrijke bovenlaag werd afgegraven, zodat de grond verder kon verschralen. Hierdoor kregen planten, zoals orchideeën, Spaanse ruiter en blauwe knoop, volop de kans om te groeien en bloeien.

Deze bloemenzee trekt veel insecten aan, die op hun beurt weer voedsel vormen voor allerlei vogels. Voorvogelliefhebbers is er bovendien een kijkscherm dat uitzicht biedt op een moeras met vele watervogels en op de oeverzwaluwwand. Reeën hebben De Schammer inmiddels ook ontdekt, evenals rovers zoals vossen.

Let op: vooraf reserveren bij Het Utrechts Landschap is verplicht.

Gegevens

Datum:
3 maart 2024
Tijd:
13:30 - 15:30
Kosten:
€ 5
Site:
https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/excursie/natuurwandeling-de-schammer

Locatie

Parkeerplaats hockeyclub
Schammersteeg 2
Stoutenburg,
+ Google Maps