Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vroege vogeltocht in Natuurgebied De Schammer

28 april 2024 - 06:30 - 08:30

Vroeg uit de veren op zondag 28 april as.
Ga samen met onze enthousiaste gidsen op stap in de Schammer, een stukje “nieuwe natuur”. Een gebied waar, door de afwisseling van plassen, moerasjes, bloemrijke graslanden en jong bos veel vogels zich prima thuis voelen.

Uiteraard bekijken we ook – van een veilige afstand – de oeverzwaluwwand. En aangezien het broedseizoen is begonnen, is de kans om vogels te spotten groot.

Door de diverse biotopen is er de kans dat je een grote verscheidenheid aan vogelsoorten zult zien. Van eenden, waadvogels en reigers tot aan uitbundig zingende kleine zangvogeltjes als rietgors en karekiet.

Gewapend met een veldkijker en stevige wandelschoenen, kun je  tijdens een aangename wandeling op je  gemak de schoonheid van verenpracht observeren en gezang beluisteren. Voor wie dat wil is er een lijst om bij te houden wat je hebt gezien of gehoord.

Praktisch
Verzamelen voor de wandeling is vanaf  06:20 uur op parkeerplaats van de hockeyvelden MHC Leusden, Schammersteeg 2, 3835 PT, Stoutenburg (Leusden).
We wandelen ongeveer twee uur, van 6:30 tot 8:30 uur

Voor liefhebbers wordt er na afloop een ontbijt aangeboden  in Informatiecentrum Het Koetshuis, Stoutenburgerlaan 4, 3834 PB Stoutenburg (Leusden). Alleen deelnemen aan de vroege vogeltocht is uiteraard ook mogelijk.  Er zijn 10 extra plaatsen beschikbaar. Er zijn 30 plekken inclusief ontbijt beschikbaar en 10 plekken exclusief ontbijt; voor beiden geldt verplicht aanmelden.

Wees van harte welkom.
Let op: Deelnemen kan alleen als je je hebt aangemeld. En dat kan uitsluitend via de website van Utrechts Landschap: Vroege vogeltocht in De Schammer – Utrechts Landschap