Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandeling in Bloeidaal

7 april 2024 - 13:30 - 15:30

Op zondag 7 april as. bent u van harte welkom bij de wandeling in Bloeidaal, het natuurgebied onder de rook van Amersfoort.
Vóór 2006 uitsluitend raaigrasland, na overname door het Utrechts Landschap nu een bloeiend en boeiend schraalgrasland met een rijke vegetatie aan bloemen en grassen.

Eetbare bloemen
In deze tijd komt u ongetwijfeld paardenbloem, madeliefje, speenkruid tegen. Wist u dat u de jonge blaadjes van het madeliefje in een salade verwerken kunt? En dat een poosje kauwen op het bloempje helpt tegen mondblaartjes? Paardenbloemen worden ook gegeten; hiertoe worden de jonge bladeren bedekt met zand, waardoor ze verbleken en worden dan molsla genoemd. De gidsen van Utrechts Landschap kunnen over planten nog veel meer eigenaardigheden vertellen.

Ook krijgt u cultuurhistorische informatie over het slagenlandschap, waarvan elementen nog duidelijk zichtbaar zijn. De Barneveldse beek stroomt als hoofdbeek van de Gelderse Vallei langs dit unieke natuurgebied en bepaalt mede de waterhuishouding.
Dus…wandelschoenen aan en meegaan.

Praktisch
We verzamelen ons vanaf 13:15 uur op de parkeerplaats van Bloeidaal aan de Koedijkerweg, ter hoogte van no. 16. De wandeling begint om 13.30 uur en duurt ± 2 uur.

Het terrein is niet rolstoeltoegankelijk;
honden zijn niet toegestaan.

Wilt u meewandelen, meldt u zich dan aan via de website van Utrechts Landschap: Natuurwandeling Bloeidaal – Utrechts Landschap

Gegevens

Datum:
7 april 2024
Tijd:
13:30 - 15:30
Site:
www.utrechtslandschap.nl