Vrijwilliger leskisten beheer en uitgifte

‘De kinderen hebben genoten van de les, wat zag de leskist er weer keurig verzorgd uit!’ ‘Kunnen we misschien een extra uil meekrijgen bij de leskist braakballen pluizen?’

De Groene Belevenis verzorgt leskisten voor het basisonderwijs in Leusden en omstreken. Jaarlijks lenen we zo’n 300 leskisten uit. Daarmee voorzien we in een behoefte aan goed lesmateriaal over natuur en duurzaamheid bij scholen.

Als vrijwilliger Leskisten beheer en uitgifte bij De Groene Belevenis zorg je dat alles rond de leskisten tiptop in orde is. Je houdt het overzicht op de geleverde materialen en zorgt dat alles na terugkomst weer schoon en ordelijk de stelling ingaat, klaar voor een volgende uitleenbeurt.

Wat ga je doen?

Je verzorgt de uitleen van de leskisten. Aan de hand van de reserveringen in het boekingssysteem zet jij alle leskisten klaar voor de scholen. Je zorgt dat alles er netjes en schoon uitziet en dat alle juiste materialen in de leskist aanwezig zijn. Soms moet je daarvoor diep het magazijn in duiken, enorm met de poetsdoek aan de gang of de tuin in om elzentakken te halen of op de fiets om koolbladeren te kopen voor de vlinderbakken en nog veel meer praktische regeldingetjes. Je wordt uitgebreid ingewerkt en helemaal wegwijs gemaakt in het magazijn en het boekingssysteem. Per week heb je ongeveer 12 uur nodig om alles op orde en onder controle te houden.

Wij vragen

  • affiniteit met natuur en duurzaamheid
  • nauwkeurig kunnen werken
  • plezier in orde en netheid
  • beschikbaar op 2 woensdagochtenden in de maand, voor de rest is de werktijd flexibel in te delen

Waar ga je werken?

De Groene Belevenis zet zich in voor een groene, gezonde en duurzame leefomgeving. De natuur beleven en ervaren, door te ontdekken en te genieten: dat staat bij ons centraal! Je komt terecht in een gezellige en inspirerende club waar je veel waardering krijgt voor wat je doet. Samen met andere vrijwilligers draag je bij aan een duurzamere wereld. Je ontvangt een (kleine) vergoeding per gewerkt dagdeel.

Meld je aan!

Enthousiast geworden? Mail naar [email protected]. Nog vragen? Bel gerust op 033-3034940 en vraag naar Louise de Boer.