Wormencompost maken

Wormen zijn de beste composteerders die er bestaan. Ze eten bioafval, verteren het en poepen het weer uit. Die wormenpoep is geurloos, fijn van structuur en super vruchtbaar. De beste compost dus voor je (moes)tuin!

In het kader van de campagne ‘Zet je GFT in bloei‘, organiseerden we samen met de gemeente Leusden in totaal 4 workshops op 8 en 10 oktober en 24 en 26 november 2022. Mogelijk organiseren we in de toekomst opnieuw een of meerdere workshops. Op het formulier onderaan de pagina kun je je belangstelling hiervoor aangeven, dan houden we je op de hoogte.

Workshop wormencompost maken

Tijdens de workshop Wormencompost laten de composteerders van de StadsWormerij uit Amersfoort je in 2,5 uurtjes zien en ervaren hoe je zelf met vermicomposteren aan de slag kunt gaan. Vermicomposteren betekent: compost maken met behulp van wormen. In een wormenbak of wormenhotel creëer je de ideale omstandigheden voor de wormen, zodat zij jouw bioafval om kunnen zetten tot wormencompost. Maar ook zonder wormen kun je van jouw GFT afval hele mooie vruchtbare compost maken.

Basiskennis en praktisch aan de slag

Tijdens de workshop leer je de basis principes van (vermi)composteren. We gaan praktisch aan de slag met het vullen van een wormenbak en een compostvat. Na afloop heb je de basiskennis in huis om thuis met je eigen compostering aan de slag te gaan.  Het duurt enige tijd voordat het composteringsproces goed op gang komt.  Belangrijk dus om de motivatie vast te houden. Als groepsleden kun je elkaar daarbij helpen. Tijdens de workshop bekijken we of er animo is voor voortzetting van de uitwisseling, bijvoorbeeld tijdens een of meer ‘terugkom-momenten’.

Workshops 

Voor wie:            Iedereen die serieus met (vermi)compostering aan de slag wil
Locatie:               De Groene Belevenis, Hamersveldseweg 107, Leusden
Aanmelden:        Via het aanmeldformulier hieronder

Aanmeldformulier

    Ik heb belangstelling voor de Workshop Wormencompost maken. Houd me graag op de hoogte als er een nieuwe datum komt.