Workshop Wormencompost maken

Wormen zijn de beste composteerders die er bestaan. Ze eten bioafval, verteren het en poepen het weer uit. Die wormenpoep is geurloos, fijn van structuur en super vruchtbaar. De beste compost dus voor je (moes)tuin!

Tijdens de workshop Wormencompost laten de composteerders van de StadsWormerij uit Amersfoort je in 3 uurtjes zien en ervaren hoe je zelf jouw eigen wormenhotel bouwt. In een wormenhotel creëer je de ideale omstandigheden voor de wormen, zodat zij jouw bioafval om kunnen zetten tot wormencompost. Een wormenhotel neemt niet veel plaats in en stinkt niet. Je kunt het zowel in je tuin kwijt, als op het balkon of binnen in huis.

Na afloop van de workshop heb jij de basiskennis in huis om thuis met je eigen wormenhotel aan de slag te gaan.  Het duurt enkele maanden voordat je wormenhotel goede wormencompost gaat leveren. Belangrijk dus om de motivatie vast te houden. Als groepsleden kun je elkaar daarbij helpen. Tijdens de workshop bekijken we of er animo is voor voortzetting van de uitwisseling, bijvoorbeeld tijdens een of meer ‘terugkom-momenten’.

De workshop wordt op twee data gegeven. Beide data hebben dezelfde inhoud. Keuze voor datum kun je aangeven op het aanmeldformulier.

Data:                    Zaterdag 8 oktober 10.00 – 12:30 uur en Maandag 10 oktober 14:00 – 16:30 uur
Voor wie:             Iedereen die serieus met wormen compostering aan de slag wil
Locatie:                De Groene Belevenis, Hamersveldseweg 107, Leusden
Kosten:                 € 2,50 per deelnemer
Aanmelden:         Voor 3 oktober,  via het aanmeldformulier  hieronder

Aanmeldformulier

    Ik schrijf me in voor:

    (De inhoud van beide workshoprondes is gelijk.)