Workshop Wormencompost maken

Wormen zijn de beste composteerders die er bestaan. Ze eten bioafval, verteren het en poepen het weer uit. Die wormenpoep is geurloos, fijn van structuur en super vruchtbaar. De beste compost dus voor je (moes)tuin!

Tijdens de workshop Wormencompost laten de composteerders van de StadsWormerij uit Amersfoort je in 3 uurtjes zien en ervaren hoe je zelf met vermicomposteren aan de slag kunt gaan. Vermicomposteren betekent: compost maken met behulp van wormen. In een wormenhotel creëer je de ideale omstandigheden voor de wormen, zodat zij jouw bioafval om kunnen zetten tot wormencompost. Maar ook zonder wormen kun je van jouw GFT afval hele mooie vruchtbare compost maken.

Tijdens de workshop leer je de basis principes van vermicomposteren. We gaan praktisch aan de slag met het vullen van een wormenbak en een compostvat. Na afloop heb je de basiskennis in huis om thuis met je eigen compostering aan de slag te gaan.  Het duurt enkele maanden voordat het composteringsproces goed op gang komt.  Belangrijk dus om de motivatie vast te houden. Als groepsleden kun je elkaar daarbij helpen. Tijdens de workshop bekijken we of er animo is voor voortzetting van de uitwisseling, bijvoorbeeld tijdens een of meer ‘terugkom-momenten’.

De workshop wordt op twee data gegeven. Beide data hebben dezelfde inhoud. Keuze voor datum kun je aangeven op het aanmeldformulier. Beide workshops zitten inmiddels vol. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst. 

Data:                    Zaterdag 8 oktober 10.00 – 12:30 uur (wachtlijst) en Maandag 10 oktober 14:00 – 16:30 uur (wachtlijst)
Voor wie:             Iedereen die serieus met vermicompostering aan de slag wil
Locatie:                De Groene Belevenis, Hamersveldseweg 107, Leusden
Kosten:                 € 2,50 per deelnemer
Aanmelden:         Voor 3 oktober,  via het aanmeldformulier  hieronder

Aanmeldformulier

    Ik schrijf me in voor:

    (De inhoud van beide workshoprondes is gelijk.)