Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Alles-is-Chi in de Struintuin – verdiepende cursus

9 januari 2022 - 11:00 - 27 maart 2022 - 12:00

Geleide Zhineng Qigong beoefening in de natuur

11.00 – 12.00 uur
Ieder zondag vanaf januari
12 lessen: €123,75
Losse les: €12,-

 

De Qigong lessen zullen starten zou gauw als de coronamaatregelen dit toelaten. Voor meer informatie en aanmelden: www.alles-is-chi.nl

 

Verdiepende cursus van 12 inspirerende lessen
Voor deze gezamenlijke beoefening is ervaring met (Zhineng) Qigong  gewenst. We beoefenen de level I en II gongs samen aan de hand van een thema. Dat kan het seizoen zijn, de stand van de maan, één van de elementen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, maar bijvoorbeeld ook je ruggegraat.

We beoefenen de gongs met zo min mogelijk tekst zodat we in stilte oefenen. De uitleg gaat zo nodig aan de beoefening vooraf.

We bouwen samen het Qiveld op en oefenen vanuit ‘Qigong-state’. De bewegingen worden doorgesproken maar op dat moment niet uitgebreid uitgelegd en je bewegingen worden op dat moment ook niet gecorrigeerd. Op deze manier kun je met je volledige aandacht in de beoefening zijn, in ons gezamenlijke Qiveld.

Na de beoefening drinken we samen thee of koffie en is er gelegenheid om vragen te stellen, je ervaringen te delen of nog wat langer in stilte te blijven.

Na 6 lessen in de beginners cursus kun je meedoen, maar het wordt aanbevolen alle 12 lessen van de beginnerscursus te volgen.

Kleed je naar de weersomstandigheden en draag schoenen of laarzen waarin je voeten warm en droog blijven. Bij guur weer maken we gebruik van de Schuilhut, een eenvoudig houten gebouw. Het is niet verwarmd maar biedt de nodige beschutting.

De Struintuin is te vinden aan het einde van de parkeerplaats van kinderopvang de Wiebelwagen.

 

Zhineng Qigong is een bewegingsleer uit China op basis van eeuwenoude tradities. We bewegen ons lichaam met rustige zachte rekkende en strekkende bewegingen. Hoe soepeler we bewegingen, hoe beter de Chi (levensenergie) door je lichaam stroomt. Zo vergroot Zhineng Qigong je gezondheid en brengt meer balans

Wij leven als mens op aarde en maken deel uit van de natuur. De natuur maakt ook deel uit van ons.
Daarom voelt het zo goed als we ons met de natuur verbinden.
Bij de lessen in de Struintuin staat onze verbinding met de natuur centraal. De natuur in de tuin is woest, weelderig en sprankelend en daardoor de ideale plek om je met hart en Qi te verbinden met de natuur, de stilte en jezelf.

Gegevens

Begin:
9 januari 2022 - 11:00
Einde:
27 maart 2022 - 12:00
Site:
www.alles-is-chi.nl

Locatie

Struintuin; De Groene Belevenis
Hamersveldseweg 105
Leusden, 3833GM Nederland
Telefoon:
033 3034940
Site:
www.degroenebelevenis.nl

Organisator

Alles is Chi
Telefoon:
06-27614683
E-mail:
info@alles-is-chi.nl
Site:
www.alles-is-chi.nl