Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bisschop Gerard de Korte spreekt over: De rechtvaardige samenleving volgens paus Franciscus, bouwstenen uit Laudate Si en Fratelli Tutti

21 november 2022 - 19:30 - 21:30

De rechtvaardige samenleving volgens paus Franciscus De samenleving heeft te maken met veel uitdagingen. De klimaatcrisis, de vluchtelingencrisis, de energiecrisis, de stikstofcrisis. Daarbij is de samenleving behoorlijk gepolariseerd en speelt er ook een vertrouwenscrisis tussen overheid en burgers. Hoe bouwen we in vertrouwen aan een duurzame toekomst? Paus Franciscus heeft daarvoor handreikingen aangedragen in twee recente encyclieken, rondzendbrieven. De veelgeprezen encycliek ‘Laudato Si’ heet ook wel de milieu-encycliek en gaat in op het omgaan met de schepping. De aarde is immers, volgens de ondertitel van deze rondzendbrief uit 2015, ‘ons gemeenschappelijk huis’.
In 2020 verscheen de encycliek ‘Fratelli tutti’ over de sociale problematiek. De paus houdt tegenover een globalisering van onverschilligheid juist een pleidooi voor wereldwijde broederschap. Met de titels van beide rondzendbrieven verwijst de paus naar zijn beroemde voorganger Franciscus die in zijn Zonnelied bezingt dat de mens niet boven de natuur staat, maar daar een onderdeel van is.

Bisschop de Korte zal vanuit beide encyclieken ingaan op deze vraag: welke bouwstenen draagt de paus aan voor een rechtvaardige samenleving?
Lees verder: https://laudato-si.nl

Aanmelding vooraf:

U meldt zich vooraf aan door € 5,00 per bezoeker over te maken op het IBANnummer NL17 RABO 0197 9186 46  (NIEUW NUMMER!) tnv. Raad van Kerken in Leusden onder vermelding van ZINCAFE 2111, uw naam en het aantal bezoekers. Betalen = reserveren. Voor late beslissers is het mogelijk om met pin te betalen aan de zaal. Houd er rekening mee dat de zaal VOL kan zijn. Zincafé biedt u bij het begin van de avond als welkom gratis koffie of thee aan (andere consumpties zijn voor eigen rekening).
Halverwege de avond is er een korte pauze waarin u met elkaar kunt discussiëren en kunt genieten van een drankje.

 

Gegevens

Datum:
21 november 2022
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.zincafe.nl/

Organisator

Zincafé
E-mail:
https://www.zincafe.nl/contact/verzoek-om-contact
Bekijk de site van Organisator