Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop wormencompost maken

24 november 2022 - 14:00 - 16:30

Wormen zijn de beste composteerders die er bestaan. Ze eten bioafval, verteren het en poepen het weer uit. Die wormenpoep is geurloos, fijn van structuur en super vruchtbaar. De beste compost dus voor je (moes)tuin!

Tijdens de workshop Wormencompost laten de composteerders van de StadsWormerij uit Amersfoort je in 2,5 uurtjes zien en ervaren hoe je zelf met vermicomposteren aan de slag kunt gaan. Vermicomposteren betekent: compost maken met behulp van wormen. In een wormenbak of wormenhotel creëer je de ideale omstandigheden voor de wormen, zodat zij jouw bioafval om kunnen zetten tot wormencompost. Maar ook zonder wormen kun je van jouw GFT afval hele mooie vruchtbare compost maken.

Basiskennis en praktisch aan de slag

Tijdens de workshop leer je de basis principes van (vermi)composteren. We gaan praktisch aan de slag met het vullen van een wormenbak en een compostvat. Na afloop heb je de basiskennis in huis om thuis met je eigen compostering aan de slag te gaan.  Het duurt enige tijd voordat het composteringsproces goed op gang komt.  Belangrijk dus om de motivatie vast te houden. Als groepsleden kun je elkaar daarbij helpen. Tijdens de workshop bekijken we of er animo is voor voortzetting van de uitwisseling, bijvoorbeeld tijdens een of meer ‘terugkom-momenten’.

Data en overige informatie

De workshop wordt op verschillende data gegeven. Alle data hebben dezelfde inhoud. Keuze voor een datum kun je aangeven op het aanmeldformulier via de website: https://www.degroenebelevenis.nl/wormencompost/

  • Donderdag 24 november 14:00 – 16:30 uur
  • Zaterdag 26 november 10.00 – 12:30 uur

Voor wie:            Inwoners van de gemeente Leusden die serieus met (vermi)compostering aan de slag willen
Locatie:               De Groene Belevenis, Hamersveldseweg 107, Leusden
Kosten:                € 2,50 per deelnemer

Gegevens

Datum:
24 november 2022
Tijd:
14:00 - 16:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degroenebelevenis.nl/wormencompost/