Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natuurwerkdag: doe mee op 4 en 5 november!

4 november 2022 - 5 november 2022

4 en 5 november: Samen iets doen voor natuur en klimaat op de Natuurwerkdag

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november zijn er in het hele land natuurklussen te doen die bijdragen aan natuurbehoud- en herstel, zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen, bomen planten en veel andere activiteiten. En die hulp in natuurgebieden is hard nodig.  

 Elk jaar doen er ruim 15.000 deelnemers mee aan deze landelijke dag in het groen, met meer dan 500 natuurklussen in het hele land. Dit jaar valt de Natuurwerkdag in de Nationale Klimaatweek. Een mooie kans om kennis te maken met groen vrijwilligerswerk en je samen met anderen in te zetten voor een stukje natuur bij jou in de buurt.

Biodiversiteit en klimaat 
De biodiversiteit in Europa is op veel plaatsten zorgelijk, maar in Nederland zelfs bijna overal verontrustend. Ongeveer 40% van de soorten in ons land staat op de Rode Lijst (bron: CLO). Tegelijkertijd is het beschermen van biodiversiteit en ecosystemen ook van cruciaal belang voor klimaat.
De klussen op de Natuurwerkdag dragen bij aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Een gezonde leefomgeving is belangrijk om effecten van klimaatverandering op te vangen. Gezonde natuur helpt om hittestress te voorkomen en zorgt voor wateropvang in tijdens van extreme regenval. Mede dankzij vrijwilligers kan iedereen blijven genieten van een groene en gezonde leefomgeving. Vrijwilligers zijn dan ook onmisbaar voor het beschermen en onderhouden van natuur en landschap.

Doe mee op 4 en 5 november 
Wil je ook iets doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Naast dat je iets goeds doet voor de natuur, ontmoet je op de Natuurwerkdag ook nieuwe mensen. Op www.natuurwerkdag.nl vind je klussen bij jou in de buurt én is het mogelijk om je aan te melden. In 2022 organiseren de provinciale Landschapsbeheerorganisaties de Natuurwerkdag voor de 22e keer op ruim 500 locaties door heel Nederland. Zelf een klus aanmelden is ook mogelijk.

Doe op 4 & 5 november mee aan de Natuurwerkdag en zet je in voor natuur dichtbij huis!

Gegevens

Begin:
4 november 2022
Einde:
5 november 2022
Evenement Categorie:
Site:
www.natuurwerkdag.nl