Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Seizoensopening Vlindertuin en Voedselbos

13 mei 2023 - 13:00 - 16:00

Gratis
vlinder- en bijentuin

Zoals ieder jaar gaat de Vlindertuin en bijentuin en inmiddels ook het Voedselbos in het groeiseizoen open voor publiek. Individueel, met je vrienden of familie kan je dan het Voedselbos bezoeken tijdens de openingstijden op zaterdag- en zondag middag van 13.00 tot 16.00 uur. De ingang is via de Vlindertuin aan het Vlinderpad in Leusden.

Programma opening 13 mei
Op 13 mei is er een feestelijke opening. Vrijwilligers geven rondleidingen door het Voedselbos en serveren brandnetelsoep om te proeven. Voor kinderen is er een educatieve vlinder-kijk-route, een legpuzzel en een quiz. Ook kunnen zij een bloempotje schilderen, met een gratis plantje erbij (tip voor Moederdag!). Of maak een mooie vlinderketting!

Volwassenen kunnen inspiratie opdoen om van eigen tuin of balkon een paradijsje voor vlinders en bijen te maken. Er is een gratis tuinontwerp verkrijgbaar met diverse plantencombinaties, zowel voor plekken met meer zon of meer schaduw plus een overzicht van planten voor een plantenbak. De voorbeelden zijn gemaakt door Evelien Beukema van Buitenkanstuinen.
Ook zijn er gifvrij geteelde vlinder- en bijenplantjes te koop. Er is live muziek en diverse andere CML werkgroepen verzorgen presentaties.

Meer informatie
Meer informatie vind je op https://vlindertuinleusden.blogspot.com

Gegevens

Datum:
13 mei 2023
Tijd:
13:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://vlindertuinleusden.blogspot.com/

Organisatoren

Vlinder en bijentuin Leusden
Kerngroep Voedselbos Leusden