Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Training ‘buurtwetenschap’: citizen science voor groene buurten

16 maart 2023 - 16:00 - 17:30

Gratis
Naturehood Maanwijk buurtwetenschap

Heijmans, Earthwatch Europe en De Groene Belevenis willen in 2023 de Leusdense nieuwsbouwwijk Maanwijk samen met de Maanwijk-bewoners beter onderzoeken. Te beginnen met de bodem. Daarvoor maken we gebruik van de ‘buurtwetenschap-methode’ die door Earthwatch is ontwikkeld. Na succesvolle toepassing in Engeland, is Maanwijk de eerste Nederlandse wijk waar we deze methode gaan inzetten. 

Wil je meer weten over deze methode en wat er gebeurt met de data die in Maanwijk wordt verzameld? Of wil jij op 1 april meehelpen met het doen van bodemproefjes tijdens het buurtevenement in Maanwijk? Speciaal voor Leusdenaren die wat meer de diepte in willen duiken, is er op donderdag 16 maart een korte training bij De Groene Belevenis.

Programma

Specialisten van Earthwatch Europe vertellen over de buurtwetenschap-campagnes die in Engeland zijn uitgevoerd en wat er met de resultaten van de campagnes wordt gedaan. Ook gaan we tijdens de training alvast praktisch aan de slag met het installeren van een app op je telefoon en het uitvoeren van de bodemproefjes. Zo kun je op 1 april goed voorbereid aan de slag. Deelname is gratis.

 • Voor wie?

  Iedereen die meer wil weten over het project ‘Naturehood Maanwijk’ of bodemgezondheid en die wil helpen om data te verzamelen.

 • Tijd

  Inloop vanaf 15:30 uur. Het programma start om 16:00 uur en duurt tot 17:30 uur.

 • Plaats

  De Groene Belevenis, Hamersveldseweg 107, 3833 GM Leusden

 • Meer informatie

  www.degroenebelevenis.nl/naturehood

 • Aanmelden

  Via het aanmeldformulier  

Gegevens

Datum:
16 maart 2023
Tijd:
16:00 - 17:30
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.degroenebelevenis.nl/naturehood/