Commissaris van de Koning Hans Oosters bracht op donderdag 23 november een bezoek aan de gemeente Leusden. Hij ging eerst langs bij de Eurowoningen en bezocht daarna De Groene Belevenis. Bij ons sprak hij met 11 vertegenwoordigers van Leusdense maatschappelijke organisaties.

Ook wethouders Wim Vos en Jan Kramer waren bij het bezoek aanwezig en ook enkele raadsleden. Aan een lange tafel ging de commissaris in ons lokaal met de aanwezigen in gesprek over de thema’s Groen Leusden, Groen doet Goed en het Sport- en Beweegakkoord.

De commissaris was erg enthousiast over het bezoek: “De gemeente heeft met De Groene Belevenis goud in handen.” zei hij na afloop.  “Ik heb gezien dat de struintuin fungeert als een soort zwaan-kleef-aan voor allerlei andere activiteiten. En niet alleen voor scholieren, maar voor allerlei groepen in de samenleving. Het gaat hier niet alleen om groen en duurzaamheid, maar heeft ook een sociale dimensie. En ik voel me vereerd dat mensen bereid waren ons daar zo uitgebreid over te vertellen’’ aldus Oosters.