Één op de drie eengezinswoningen in Leusden heeft al zonnepanelen op het dak! De Zonnedakenteller staat al op ruim 4.300 daken met zonnepanelen, 26,5 MW vermogen. Dat is voldoende zonnestroom voor het gebruik van 7.000 gezinnen, oftewel 54% van alle inwoners van Leusden (update: mei 2023; bron CBS en DEEL).

Zonnepanelen op huurwoningen

Ook Omthuis huurwoningen worden verduurzaamd en zijn in diverse wijken al voorzien van zonnepanelen. Hierdoor is de totale zonnestroom productie in Leusden sterk gestegen, zelfs verzevenvoudigd ten opzichte van 2017. En er komen steeds meer zonnepanelen bij. Goed nieuws dus voor de verduurzaming van onze gemeente!

Zelf energie besparen

De duurzaamste energie is energie die je niet hoeft op te wekken. Eenergie besparen levert veel op, niet alleen voor het klimaat, maar vooral ook voor de portemonnee. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijke warmtelekkages vanuit jouw woning? Vraag dan een warmtescan aan bij het Leusdense energieloket IkWilWatt.

Warmtecamera

De vrijwilligers van IkWilWatt kunnen met een warmtecamera infrarood beelden maken waarmee temperatuurverschillen en lekken zichtbaar worden. Een warmtescan laten maken kost 20 euro. Een warmtecamera een paar dagen lenen kost 10 euro. Beide mogelijkheden kunnen worden aangevraagd via deze pagina op de website van IkWilWatt.

Energiegidsen gezocht!

Vanwege de groeiende belangstelling voor het thema energie is IkWilWatt op zoek naar nieuwe energiegidsen. Je komt bij mensen thuis en adviseert over energiebesparende maatregelen. Je krijgt een korte training en wordt ingewerkt. Meld je aan via [email protected].