De Boom: Lentewandeling Schoolsteegbosjes

LEUSDEN De Groene Belevenis organiseert in samenwerking met Stichting De Boom jaarlijks excursies in natuurgebied de Schoolsteegbosjes.

Landgoed De Boom

De Schoolsteegbosjes vormen een bijzonder natuurgebied tussen de Hamersveldseweg, de Schoolsteeg en de Liniedijk. Dit maakt deel uit van Landgoed De Boom en is normaalgesproken niet toegankelijk voor publiek. Tijdens de Volwassenen-excursie op 16 april kunt u zien hoe De Boom zich inzet voor de ontwikkeling van de ecologische verbindingszone en natuurontwikkeling. De Boswachterwandeling voor families op 23 april staat daarnaast vooral in het teken van Groen doet goed, waarbij kinderen worden gestimuleerd om naar buiten te gaan, nu ‘Op zoek naar sporen.’

Beleef de natuur

Laat u verrassen door dit natuurgebied in de lente. De Schoolsteegbosjes zijn wat flora en fauna betreft waardevol, zodat dit gebied is aangewezen en beschermd op grond van de Wet natuurbescherming. Door de variatie in hoogte van struiken en bomen komen er veel verschillende planten- en diersoorten voor, herkenbaar aan hun sporen. Het aanwezige hakhoutbos is ook een goede schuilplaats voor ree├źn en fazanten. Buiten is altijd wat te beleven.

Aanmelding

Aanmelden voor deze activiteiten is verplicht. Alle informatie over de excursies en de mogelijkheid om je aan te melden vindt je hier. Honden zijn bij de excursies niet welkom. Het dragen van laarzen wordt aangeraden.