Een nieuwe waterpomp

Dankzij KIWANIS Leusden en installatiebedrijf LOMANS heeft de Struintuin van De Groene Belevenis sinds kort weer een nieuwe waterpomp. De pomp is een geliefd speelobject voor kinderen bij de waterloop achter in de tuin. Heel vervelend was het dan ook dat de pomp in december 2022 door vandalen bleek te zijn vernield.

Gecertificeerde pomp

De pomp pompt grondwater op van 8 meter diepte. Dat water wordt in een circulair proces gebruik en via de waterloop vervolgens afgevoerd naar de Schoolsteegbeek.
Omdat speelattributen in de Struintuin aan strikte veiligheidsnormen moeten voldoen, nam de zoektocht naar een vervangende pomp enige tijd in beslag. Na het nodige speurwerk werd een gecertificeerde pomp met passende uitstraling gevonden.

Duurzame samenwerking

Installatiebedrijf LOMANS nam geheel kosteloos de technische installatie voor zijn rekening. KIWANIS Leusden bekostigde de aanschaf van de pomp. Zo werd een duurzame samenwerking bekrachtigd in de aanschaf en installatie van een prachtig pomp, waarbij veiligheid voor de gebruikers gewaarborgd is. We zijn heel blij met deze hulp én met de nieuwe pomp!

waterpomp in de struintuin