Start Struinseizoen vanaf 5 april

Vanaf woensdag 5 april is de Struintuin van De Groene Belevenis aan de Hamersveldseweg weer geopend. Op verschillende data kunnen kinderen t/m 12 jaar samen met hun (groot)ouders of begeleiders lekker komen spelen in de tuin. Voor het eerst is er een variatie in de dagen waarop er gespeeld kan worden.

Programma

Van april t/m oktober zijn er in totaal 15 middagen ‘Spelen in de Struintuin’ waarop kinderen t/m 12 jaar in de Struintuin kunnen komen spelen. Daarnaast zijn er 7 ochtenden ‘Peuters in het groen’, speciaal voor peuters t/m 4 jaar. Het complete programma met alle speelmomenten is te vinden op de degroenebelevenis.nl/struintuin.

Variatie

Naast de traditionele woensdagen, zijn er dit jaar ook speelmomenten op donderdagen, zaterdagen en een keer op dinsdag en op vrijdag. ‘Meer variatie in de speeldagen’ was een concrete wens van bezoekers, zo bleek uit een enquête die in het najaar werd gehouden. Aan die wens geven we graag gehoor.

Spelen in de Struintuin

Natuurlijk spelen

Op alle dagen kunnen kinderen zelf in de tuin op pad en deze spelenderwijs ontdekken. Zand door je vingers te laten glijden, rollen door het gras, met je schepnetje waterdiertjes vangen of zandtaartjes bakken in de modderkeuken: kinderen ervaren de natuur met al hun zintuigen.
Op enkele dagen zijn er ook activiteiten rond een specifiek thema, zoals bijvoorbeeld ‘bijen’, ‘modderdag’, of ‘bodemdieren’. Onder de noemer ‘GreenXperience’ komen op 5 april, 16 mei en 7 juni stagiairs van SportXperience Leusden naar de Struintuin om sportieve buitenactiviteiten te begeleiden.