Op vrijdag 15 september organiseert De Groene Belevenis samen met de Kiwanis Club en de Leusdense basisscholen weer de Klimaat Doedag. Een ochtend vol leuke en leerzame doe-workshops rond het thema duurzaamheid, voor leerlingen van groep 7.

In drie rondes van ongeveer 45 minuten ontdekken de leerlingen vooral door zelf te doen hoe ze duurzamer kunnen leven. Zo zijn er workshops nestkastjes timmeren, eten uit de natuur, apparaten repareren, proefjes met energie, tasjes maken van oude spijkerbroeken en nog veel meer.

Enthousiast

Zowel de kinderen als begeleiders zijn altijd heel enthousiast over de dag. “Hartstikke leuk om de kinderen zelf iets met hun handen te laten maken of repareren. En om te zien hoe trots ze dan zijn!”

begeleiden Klimaat Doedag

Kom een ochtend helpen

Tijdens de dag zijn er altijd veel vrijwilligers nodig om de workshops te begeleiden. Heb jij een ochtend tijd en lijkt het je leuk om te helpen? Elke workshop heeft een hoofdbegeleider die precies weet wat er moet gebeuren en daarnaast nog 1 of meerdere vrijwilligers voor de begeleiding en extra ondersteuning. Het programma duurt van 08:30 – 12:30 uur en wordt afgesloten met lekkere lunch voor de vrijwilligers.

Aanmelden en contact

Wil je meehelpen, of wil je eerst meer weten? Neem contact op met Susan Katsman, via [email protected] of tel 033 3034940