Buitenspeelkaart laat de fijnste speelplekken zien

LEUSDEN In de gemeente Leusden zijn veel leuke, natuurlijke, laagdrempelige buitenspeelplekken, maar niet iedereen weet deze te vinden. Daarom heeft De Groene Belevenis de Buitenspeelkaart voor Leusden ontwikkeld.

Groen doet Goed

Deze activiteit komt voort uit het project Groen doet Goed, een provinciaal programma met als doel kinderen en hun ouders/verzorgers meer naar buiten te krijgen. In plaats van iets nieuws te verzinnen is nu inzichtelijk gemaakt wat er allemaal al te beleven is in Leusden op het gebied van buiten spelen en de locaties.

buitenspeelplekken in leusden

Buitenspeelkaart

Op de Buitenspeelkaart zijn deze plekken in Leusden, Achterveld en Stoutenburg nu terug te vinden, met tips voor leuke buitenavonturen. De bedoeling is om de kaart digitaal te maken en jaarlijks aan te vullen met plekken die mensen bij De Groene Belevenis kunnen aandragen.

Plattegrond

De kaart bevat een plattegrond waarop allerlei verschillende grote en kleine initiatieven in Leusden in beeld zijn gebracht. Op deze Buitenspeelkaart worden vooral activiteiten en speelplekken onder de aandacht gebracht die minder vanzelfsprekend in het oog springen als buitenspeelplek. Er zijn meer natuurlijke speelplekken, groene dwaalzones in wijken en fruitbomen in het openbaar waarvan je mag plukken dan je misschien vermoedt. In Leusden kun je op ontdekkingstocht. Op de achterkant van de plattegrond wordt in tekst extra informatie gegeven.

Verspreiding kaart

De kaart zal vanaf 20 juni eenmalig worden verspreid onder alle basisschoolleerlingen en op kinderdagverblijven in de gemeente Leusden.

Buitenweek

De Buitenspeelkaart wordt gekoppeld aan de Buitenweek die van 24 juni tot en met 2 juli wordt gehouden. Lees meer daarover in dit artikel.