Buitenweek 2022

LEUSDEN In het kader van Groen doet Goed, het provinciaal programma met als doel kinderen en hun ouders/verzorgers meer naar buiten te krijgen, vindt tegen het eind van het schoolseizoen de Buitenweek plaats. Een week waarin buitenspelen en lekker bezig zijn centraal staan en waar op verschillende dagen heel veel leuke, laagdrempelige buitenactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar worden georganiseerd.

Groen doet Goed

Tijdens het startoverleg van Groen doet Goed werd door verschillende partners en organisaties geconstateerd dat er binnen Leusden veel leuke, natuurlijke, laagdrempelige speelplekken zijn maar dat niet iedereen deze weet te vinden. Daar is nu verandering in gekomen door de ontwikkeling van de Buitenspeelkaart. Daarover kunt u alles lezen in dit artikel.

Buitenweek

De Buitenweek, gericht op buitenspeelactiviteiten, vloeit voort uit de ontwikkeling van de Buitenspeelkaart en wordt van vrijdag 24 juni tot en met zaterdag 2 juli georganiseerd voor alle kinderen tot en met 12 jaar in de gemeente Leusden.

Een week waarin buitenspelen centraal staat en waar op verschillende dagen laagdrempelige buitenactiviteiten georganiseerd worden op verschillende locaties door diverse samenwerkingspartners in dit project.

Activiteiten

De Buitenweek staat bol van de activiteiten. Deze zijn ingedeeld naar leeftijdscategorie.

Een greep uit het brede aanbod: broodjes bakken bij Kindercentrum Joep (6+), slootexcursie in de Schoolsteegbosjes, natuurspelletjes, survival (7+), zaadbommen maken (BSO), modderochtend (peuters) in de Struintuin, laser gamen bij de kabelbaan op de Kuperssingel (7-12 jaar), alles over bijen in de Vlindertuin (5-7 jaar), de bamboe-bouw-challenge (7+) in de Struintuin en nestkastjes timmeren (SKA-locaties).

Samenwerkingspartners

Leusden beschikt over een groot scala van organisaties, scholen, bedrijven, verenigingen en clubs die samen een bijdrage leveren aan de gemeenschap. In de Buitenweek treden Leusden Fit, Humankind, SKA, De Wiebelwagen, De Groene Belevenis en Leusden in beweging op als samenwerkingspartners. Ook SportXperience, Teamcraft, de Vlindertuin en Buurtsportcoaches zullen zorgen voor begeleiding van meerdere activiteiten op buitenspeellocaties in Leusden.

Informatie

Alle kinderen op de basisscholen en BSO’s in de gemeente Leusden worden binnenkort verder ge├»nformeerd. Ook op de website van De Groene Belevenis zal informatie over deze Buitenweek worden geplaatst.