De jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid valt op 10 oktober, 10/10. In het hele land zijn verschillende activiteiten die laten zien dat er al duizenden duurzaamheidsinitiatieven zijn. Samen maken ze wel degelijk een verschil. Door dit vol enthousiasme te tonen worden anderen aangemoedigd ook mee te doen.

In Leusden is er niet één dag, maar een hele maand vol duurzame activiteiten: Duurzaam Doen Oktober. De Groene Belevenis heeft al deze activiteiten verzameld. Henriette Former van De Groene Belevenis: “Centraal staat inspiratie, om op een leuke, bewuste en/of innovatieve manier je eigen voetafdruk te verminderen. Zo staan we stil bij de vraag: hoe staat het met de duurzaamheid in mijn eigen leef- en werkomgeving? Welke initiatieven zijn er? En wat stimuleert mij om aan mee te doen?”

Een greep uit de activiteiten

Op 1 oktober trapt de 25ste Stoutenburglezing af met theoloog Rozemarijn van ’t Einde, als klimaatactiviste laat ze zien dat klimaatrechtvaardigheid juist een christelijk thema is. Via de groene kerken zijn er een aantal duurzame diensten, en de workshop “God in de Klimaatcrisis”. De Bibliotheek Leusden vertoont de film “2040”. We ontdekken hoe onze toekomst eruit kan zien, als we simpelweg de beste al beschikbare oplossingen omarmen en zo onze planeet verbeteren. In diezelfde week wordt een informatie avond Energiezuinig Wonen in De Korf georganiseerd. Deskundigen geven informatie hoe ook jouw woning in 4 stappen energiezuinig, comfortabel en toekomstbestendig kan zijn. Heb je interesse in groen? Tuinontwerper Hélène Oudshoorn houdt 27 oktober een workshop “Meer leven in je tuin” met praktische tips over het ontwerpen en onderhouden van een natuurvriendelijke tuin.

Kijk op de speciale Duurzaam Doen Oktober agenda voor een overzicht van alle activiteiten.