Energiemiddag bij De Til op 15 oktober

De Groene Belevenis coördineert het Leusdense energieloket IkWilWatt. Hierin werken vrijwillige energiecoaches samen met bewoners en lokale partners aan het energiezuiniger maken van Leusden. Op zaterdag 15 oktober is er een IkWilWatt middag over energiezuinig wonen in buurthuis De Til. Hier kunnen inwoners kennis opdoen of delen over verlaging van energiekosten en verduurzaming van de woning.

Wethouder Alexandra Kolkman opent deze grote Energiemiddag om 13 uur. De gemeente Leusden deelt gratis energiedisplays uit en informeert over de plannen in de verschillende wijk. Huurders kunnen bij de Woningstichting Leusden (WSL) vragen stellen over het verduurzamen van huurwoningen en het verlagen van de energierekening. Ook voor woningeigenaren van een huis van na 1995 is er relevante informatie over de overstap van gas naar elektra.

Energiemarkt

Op deze Energiemiddag zijn informatiekramen van lokale initiatieven te bezoeken en demonstreren leveranciers modellen. De prijswinnende, innovatieve energieschutting staat opgesteld, een hoogwaardig alternatief voor een buitenunit warmtepomp. De organisatoren, energiewerkgroep COOL, energiecoöperatie DEEL en het energieloket IkWilWatt verstrekken informatie met onder andere een stappenplan. Ook kan met een energiegids een huisbezoek worden ingepland of een warmtecamera worden geleend om warmtelekken in de gevel op te sporen.

Presentaties

In De Til wordt elk uur een presentatie verzorgd. Om 14 uur trappen IkWilWatt en de gemeente af met de Warmtevisie voor Leusden, Natuur-inclusief isoleren en de mogelijkheid om een buurtinitiatief te starten. Om 15 uur volgt een ronde over (hybride) warmtepompen en lage temperatuurverwarming. Om 16 uur worden lopende en komende collectieve inkoopacties toegelicht. De middag wordt om 16.30 uur afgesloten.

Meer informatie

Aanmelden voor de middag is niet nodig en de toegang is gratis. Alle informatie is te vinden op ikwilwatt.nl/energiezuinigwonen2022.