De Struintuin van De Groene Belevenis aan de Hamersveldseweg is vanaf woensdagmiddag 3 april weer open! Het seizoen wordt feestelijk ingeluid door jeugdburgemeester Eline Voorburg.

‘Naar Buiten’-kaart

Eline deelt de nieuwe ‘Naar Buiten’-kaart uit die dit jaar een grote rol speelt bij de speelmomenten in de Struintuin. Deze kaart is ontwikkeld met steun vanuit het programma Groen doet Goed en bevat voor elk seizoen 15 activiteiten die je buiten in de natuur kunt doen. In de lente is dat bijvoorbeeld op een grasspriet fluiten, waterbeestjes zoeken en schaduwtikkertje spelen. In de zomer kun je lekker op je blote voeten lopen en bessen plukken en in de herfst paddenstoelen zoeken of een speurtocht met takken maken.

Speelmomenten

Tijdens de speelmomenten worden dit jaar verschillende activiteiten van de ‘Naar Buiten’-kaart aangeboden. De kaart is gratis verkrijgbaar bij de kassa en mag je mee naar huis nemen, want in de buurt van je eigen huis kun je zelf ook activiteiten van de kaart doen, superleuk natuurlijk!

April tot en met november

Er zijn dit jaar maar liefst 21 speelmomenten: 14 middagen Spelen in de Struintuin voor kinderen tot en met 12 jaar en 7 ochtenden Peuters in het Groen, speciaal voor peuters tot en met 4 jaar. Het volledige programma met de thema’s vind je hier.

Praktisch

Een keer spelen in de Struintuin kost voor kinderen 2,50 euro. Er is ook een 10-strippenkaart te koop voor 18,95 euro. De toegang voor volwassenen is gratis. Vooraf aanmelden via de website is gewenst. Dan kan De Groene Belevenis voldoende vrijwilligers inplannen om het spelen te begeleiden en de veiligheid bij de poel en de sloot te bewaken.