Op Vrijdag 15 september kwamen de groepen 7 van de basisscholen in Leusden naar Fort33 voor de Klimaat DoeDag. Tijdens een ochtend vol inspirerende workshops leerden ruim 400 kinderen al doende heel veel verschillende manieren om te zorgen voor natuur en klimaat. Jeugdburgemeester Eline opende samen met Arie Afval de dag.

Verschillende workshops
Onder begeleiding van vele vrijwilligers en professionals gingen de leerlingen in drie workshoprondes aan de slag met o.a. het maken van een nestplek voor hommels, proefjes over energie, circulair ontwerpen, het koken van een duurzame maaltijd en nog veel meer. In totaal waren er 18 verschillende workshops.

Vele helpende handen
De Klimaat DoeDag is een samenwerking van De Groene Belevenis met scholenkoepel Voila en werd weer mogelijk gemaakt door donaties van de Kiwanis Leusden, Groen Doet Goed en Scheltus Stichting. De firma Bunnik Hout leverde traditiegetrouw het hout voor de workshop ‘nestkastjes timmeren’.  Ook hielpen veel Kiwanis-leden, hulpouders en andere vrijwilligers mee om de dag tot een succes te maken.  Aan het eind van de dag ontvingen alle vrijwilligers een lokaal bedankje uit de winkel van Leusden Natuurlijk.

Klimaat DoeDag 2023    Klimaat DoeDag 2023

Klimaat DoeDag 2023    Klimaat DoeDag 2023